Haberler

CHP'li Karakaş Adana'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, AK Parti Hükümeti’nin otoriter bir başkanlık sistemi getirmeye çalıştığını ileri sürerek, bu yüzden genel seçimler için hazırlıkları birkaç ay önceden başlattıklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, AK Parti Hükümeti'nin otoriter bir başkanlık sistemi getirmeye çalıştığını ileri sürerek, bu yüzden genel seçimler için hazırlıkları birkaç ay önceden başlattıklarını söyledi.

Karakaş, bir panele katılmak üzere CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş ile birlikte geldiği Adana'da, partisinin il binasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Haziran ayında yapılacak seçimlerin halk için çok önemli olduğunu söyleyen Karakaş, "İçinde yaşadığımız sosyoekonomik sıkıntılar, AK Parti'nin Hükümeti'nin otoriter bir sistemi yerleştirmeye çalışması, anayasa değişikliğini hedeflemesi ve Türkiye'de 1946'dan beri devam eden parlamenter sistem yerine Türk tipi otoriter bir başkanlık sistemi getirmeyi tasarlaması bu seçimleri çok önemli kılmaktadır. O yüzden biz CHP olarak bu seçimler için hazırlıklarımızı birkaç ay önce başlattık" dedi.

Adana'da yaşanan elektrik kesintilerine de değinen Karakaş, "Adana'da her gün elektrik kesiliyor niye? Çünkü sorumsuz bir biçimde, o yıllardır oluşturulan ve iyi çalışan devlet kurumları özelleştiriliyor. Bu özelleştirilmeler de hiçbir ölçüye kritere dayanmadan sadece yandaşları koruyan kollayan bir anlayışla onlara rant sağlamak için yapılıyor" diye konuştu.

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş ise Haziran ayında yapılacak seçimlerde CHP'ye büyük görev düştüğünü ifade ederek, "Parti içi demokrasiyi çalıştırmamız gerekiyor. Aday tespitimiz son derece önemli ve içimizdeki kırgınlıkları atmamız gerekiyor. Parti içi dayanışma ve sevgi önemli. Türk halkının, ülkemizin bizden büyük beklentileri var. Umarım bu seçimler ülkemize, halkımıza bir aydınlığın başlangıcı olur" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Ercan Karakaş Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title