Haberler

CHP Grup Toplantısı (2)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiçbir demokrasi yoktur ki böyle bir garip durumu içine sindirebilmiş olsun."

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiçbir demokrasi yoktur ki böyle bir garip durumu içine sindirebilmiş olsun. Hangi hukuk anlayışı, gerekçeyle 1 yıldan fazladır seçildikleri halde tutuklular" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, halkın oylarıyla seçilen 8 milletvekilinin hapiste bulunduğu belirterek, "Hiçbir demokrasi yoktur ki böyle bir garip durumu içine sindirebilmiş olsun. Hangi hukuk anlayışı, gerekçeyle 1 yıldan fazladır seçildikleri halde tutuklular" dedi.

Kamuoyunda bir algı yaratılmak istendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bunlar mahkum. Hayır bunlar tutuklu, eğer masumiyet karinesi geçerliyse bunlar masum. Biz bunları serbest bırakmak için yasal düzenleme yapmayacağız, yargı kararını versin deniliyor. Bir siyasetçi söyleminde samimiyse, aynı konularda söylemini istikrarlı şekilde sürdürür. Ama zamana, zemine ve adamına göre davranırsa o siyasetçi samimi siyasetçi değildir. Sayın Erdoğan, milletvekili olamıyordu; çünkü mahkum olmuştu, anayasanın, yasaların değişmesi gerekiyordu. Demokrasi için anayasa da, yasalar da değişti. CHP'de kimse, 'Kardeşim mahkum oldun bana ne' demedi" diye konuştu.

Bursa'da tarım arazisi üzerine fabrika kurulduğunu, bunun için yargıya başvurulduğunu, yargı kararıyla "Cargill buraya fabrika kuramaz" denildiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Yasa çıkardılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti, bir daha yasa çıkardılar ve Cargill'i meşrulaştırdılar" dedi.

Türk Hava Yolları personelinin grevi ile ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, "Son olarak, THY. Grev yapıldı, en doğal hakkıydı, anayasal haklarıydı. Yasa çıkardılar grevi yasakladılar. Şunun için anlatıyorum bunları; işine geldiği zaman demokrat, işine geldiği zaman despot, işine geldiğinde hukukun üstünlüğüne inanıyor, işine geldiği zaman yasaları görmüyor, tanımıyor. Böyle bir anlayış demokrasilerde olmaz. Tutuklu milletvekilleri için dokunulmazlık sağlansın, yargılanmasın demiyoruz. Biz ne istiyoruz: Halk seçti, TBMM'ye gelip, görevlerini yapsınlar, yargılamaları da devam etsin. Çok mu şey istiyoruz; demokrasi, halkın verdiği oylara saygı için istiyoruz. Bunlar olmadığı takdirde sizin demokrasi karneniz her zaman kırık olur" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Türk Hava Yolları Cargill Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title