Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının düşüncelerini yaşatan, onları var eden şey, inançları, cesaretleri ve kararlılıklarıdır.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının düşüncelerini yaşatan, onları var eden şey, inançları, cesaretleri ve kararlılıklarıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, idamlarının 44'üncü yılında Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı andığını belirtti.

"Deniz Gezmiş köylüye toprak, işsize iş, işçiye özgürlük, halka hürriyet demektir." değerlendirmesinde bulunan Ağbaba, Gezmiş ve arkadaşlarının Türkiye ve dünya devrim tarihine isimlerini altın harflerle yazdırdığını ifade etti. Ağbaba, şu görüşleri savundu:

"Deniz Gezmiş demek, demokrasi, özgürlük demektir. Deniz Gezmiş demek, tam bağımsız Türkiye demektir. Deniz Gezmiş demek, halkların kardeşliği, yurtseverlik, devrimcilik demektir. Deniz Gezmiş demek, köylüye toprak, işsize iş, işçiye özgürlük, halka hürriyet demektir; yoksulluğa, emperyalizme, köleliğe isyan demektir. İşte bu yüzden Deniz Gezmiş ezilenlerin, yoksulların, gençlerin, ayrımcılığa uğrayanların göz bebeğidir. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını efsane kılan şey, halkın mutluluğu ve özgürlüğüne adadığı hayatı ve tertemiz yiğitçe duruşudur. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının düşüncelerini yaşatan, onları var eden şey, inançları, cesaretleri ve kararlılıklarıdır. Onları bugün sadece Türkiye coğrafyasında değil, dünya coğrafyasında sevgili yapan şey, idam sehpasında boynuna ilmek takılırken titremeden, korkmadan 'yaşasın tam bağımsız Türkiye, yaşasın halkların kardeşliği' diyen yürekleridir."

Kaynak: AA / Politika

Hüseyin İnan Deniz Gezmiş Veli Ağbaba Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title