Haberler

Başkan Böcek: "Abdal Musa'nın sevgisini, hoşgörüsünü, dürüstlüğünü ilke edindik"

Güncelleme:

Elmalı ilçesi Tekke Mahallesi'nde düzenlenen 17. Uluslararası 38. Ulusal Abdal Musa Sultanı Anma Etkinlikleri'nin açılışına katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Abdal Musa'nın sevgisini, hoşgörüsünü, dürüstlüğünü ilke edindik.

Elmalı ilçesi Tekke Mahallesi'nde düzenlenen 17. Uluslararası 38. Ulusal Abdal Musa Sultanı Anma Etkinlikleri'nin açılışına katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Abdal Musa'nın sevgisini, hoşgörüsünü, dürüstlüğünü ilke edindik. Onların öğretisiyle bu topraklarda huzur ve kardeşliği yaşatmaya, adaletin hakkın ve halkın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle Antalya Büyükşehir Belediyesi himayesinde Elmalı Belediyesi ve Tekke Köyü Abdal Musa Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen 17. Uluslararası 38. Ulusal Abdal Musa Sultanı Anma Etkinlikleri'nin resmi açılışı yapıldı. Açılış törenine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Antalya milletvekilleri, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Elmalı Kaymakamı Harun Kazez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, CHP İl Başkanı Nuri Cengiz, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Erenler, evliyalar diyarı kadim ilçemiz Elmalı'da Abdal Musa dergahında sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Pandemi nedeniyle 2 yıl sizlerle buluşamadık. Dernek başkanımız 26 yıldır Abdal Musa etkinliklerine destek olduğumu bilirler. Konyaaltı Belediye başkanlığımda cemevlerimizin de ibadethane kabul edilmesinin oy birliği ile kararını almış, Konyaaltı'na cemevi yapmış bir arkadaşınızım. Kadir Gecesi Elmalı'da iftar yemeğinde buluşmuştuk. O akşam yine bir şansızlık oldu ve ayağımda tendon yırtığı oluştu. İyileşip buraya gelmek için çok heves ettim ve şükürler olsun bugün aranızdayım" dedi.

Tekke'ye süt fabrikası

Tekke Mahallesi'ne müjdeler de veren Başkan Böcek, "Kadir Gecesi verdiğimiz sıcak asfaltla ilgili sözümüzü yerine getiriyoruz. Ayrıca Tekke Mahallesi'ndeki Elmalı Belediyemize ait 7 bin 500 metrekare alana süt entegre fabrikası kuracağız. Bu fabrika ile günlük 30 ton süt üretilen 10 mahallemize destek olacağız. 19 ilçemizde kimseyi ayırt etmeden çalışmalarımıza aynı azim ve kararlılıkla devam ediyoruz" diye konuştu.

"Kültür kompleksi projesi için yer tahsisi talebinde bulunduk"

Abdal Musa Sultan'ın sevgisini, hoşgörüsünü, dürüstlüğünü ilke edindiklerini ifade eden Başkan Böcek, "Onların öğretisiyle bu topraklarda huzur ve kardeşliği yaşatmaya devam edeceğiz. Adaletin, hakkın ve halkın yanında olmaya devam edeceğiz. Abdal Musa dergahının ve Tekke köyünün ulusal ve uluslararası alanda daha tanınır bir hale gelmesi için her zaman yanınızda olduk, yanınızda olmaya devam edeceğiz. 5 Kasım 2021 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına Abdal Musa Kültür Kompleksi olarak kullanılmak üzere hazırladığımız, hepinizin memnun olacağı projemizle birlikte yer tahsisi talebinde bulunduk. En kısa süreçte sonuç almak için konuyu yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi himayesinde düzenlenen 17. Uluslararası 38. Ulusal Abdal Musa Sultanı Anma Etkinlikleri çerçevesinde konserler, semah gösterileri, çocuk etkinlikleri düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Mobil Aşevi de etkinlikler süresince vatandaşlara yemek ikramında bulundu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Tekke Mahallesi Muhittin Böcek Abdal Musa Antalya Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Bakmadan Geçme

Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri?
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title