Haberler

Başbakan Mevlevihanede

Başbakan Erdoğan, MGK toplantısının ardından Zeytinburnu Merkezefendi Mevlevihanesi'nde bakanlarla buluştu.

Süleyman KAYA/İSTANBUL,(DHA)

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından Zeytinburnu Merkezefendi Mevlevihanesi'nde, bakanlarla buluştu. Basına kapalı gerçekleştirilen programda iftar yapan ve teravih namazını kılan Erdoğan'ın çalışma arkadaşlarıyla MGK'nın değerlendirmesini yaptıkları öğrenildi. Erdoğan'ın mevlevihaneden çıkışı sırasında, bir proje kapsamında evleri yıkılacak olan mahalleli, Başbakan'dan yardım istedi. Başbakan Erdoğan'ın da mahalleliye mağdur edilmeyecekleri yönünde söz verdiği belirtildi.

Başbakan Erdoğan, dün yapılan MGK zirvesinin ardından Beşiktaş'taki çalışma ofisine gitti. Ofiste kısa bir süre kalan Erdoğan, daha sonra iftar için Zeytinburnu'ndaki Merkezefendi Mevlevihanesi'ne geldi. Mevlevihaneye Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir katıldı.

İftar yemeğinin ardından tasavvuf müziği dinleyen Başbakan Erdoğan ve kabine üyeleri, birlikte teravih namazını kıldı. Kurmayları ile yaklaşık 5 saat mevlevihanede kalan Erdoğan ve bakanlar, saat 01.05 sıralarında tarihi mekandan ayrıldı. Erdoğan ve bakanların yemekte MGK'yı değerlendirdikleri öğrenildi. Erdoğan'ın mevlevihaneden çıkışı sırasında evleri Osmanlı Türk Mahallesi projesi kapsamında yıkılacak olan mahalleli, Başbakan Erdoğan ile görüşmek istedi. Başbakan da mahalle sakinlerinden Kezban Yılmaz'ı dinledi.

Kezban Yılmaz, basın mensuplarına, Başbakan'na, yaklaşık 35 senedir bu mahallede oturduğunu ve evleri yıkıldıktan sonra sokakta kalma korkusu yaşadığını söylediğini belirterek, "Evimiz Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait bir arazide bulunduğu için yıkılacak. Yetkililer bize Pendik civarında ev vereceklerini söylediler. Ancak bizim dost ve akrabalarımız Zeytinburnu ve çevresinde. Biz Başbakanımızdan 'sizleri mağdur etmeyeceğiz' sözünü aldık. Başbakanımız yeni ev yapılana kadar kiralarımızın karşılanacağını, daha sonra da bizim için yapılan evlere taşınacağımızı söyledi" dedi.

Mahalle sakinlerinin mağdur edilmeyeceğini belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, Osmanlı Türk Mahallesi projesi kapsamında evlerin yıkılacağını ve mahalleliye uygun fiyatlarla ev verileceğini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title