Haberler

Bakan Yıldız: Türkiye'nin Önü Açılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Muhabirleri İle Bir Araya Geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ekonomi muhabirleri ile Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü lokalinde bir araya geldi. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldız. Anayasa değişikliği paketi ile ilgili olarak, paketin Türkiye'nin önünü açacak ve normalleşmesini sağlayacak temel unsurlardan bir tanesi olduğunu belirterek, "O açıdan orta ve uzun vadede hiç bir sıkıntı görmüyorum. Halkın oyunun daha etkili ve kendisini daha yetkili hissettiği bir süreç. AK Parti için zaten bir irade problemi, iktidarı döneminde hiç olmadı. Bundan sonra da olamaz" dedi.

Anayasa değişikliği paketinin hiç bir siyasi parti ayrımı gözetilmeden toplumsal uzlaşı kaynağı haline geleceği kanaatinde olduğunu savunan Bakan Yıldız. "Söz konusu paketin Meclis'ten nasıl geçeceği ve MHP'nin buna nasıl bakacağı" sorusu üzerine Bakan Yıldız, Anayasa değişikliği paketinin uluslararası bir sözleşme olmadığını, biraz sıra dışı bir kanun olduğunu söyledi. Yıldız, "O açıdan bu tür paketler her parti için bir sınavdır. Türkiye'nin normalleşmesi ile alakalı aslında her parti sınanıyor. Ben halkımızın bu tür bir konuda ön yargıyı atacağı kanaatindeyim. İlk çıkışta ?bizim kapımız kapalıdır? diyen partilerde dahi tartışılacağı kanaatindeyim" dedi.

LİBANANCO DAVASI

Merkezi Güney Kıbrıs'ta bulunan Libananco şirketinin, Uzanlar'a ait ÇEAŞ ve KEPEZ elektriğin imtiyazlarının iptalinden mağdur olduğu iddiasıyla açtığı davanın bugün Fransa'da başlıyor.Konuyla ilgili soruyu yanıtlayan Taner Yıldız, Fransa'da görülecek olan Libananco davasının önemine dikkat çekerek, Türkiye'nin hem siyasi hem de ekonomik tarihindeki sıra dışı davalardan biri olduğunu söyledi.Tahkim heyetinin objektif ve sağduyulu tavrından eminiz diyen Bakan Yıldız, Kırmızı bültenle aranan Hakan Uzan'ın duruşmada ifade verecek olmasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Bizim ifade vermeyle alakalı bir şerhimiz olmaz, kim ne ifade vermek istiyorsa bu konuda bir kısıtlamamız veya böyle bir istemimiz olmaz. Zaman zaman bu tür sorular da soruluyor 'siz onların ifade vermesini istemiyor musunuz?' tarzında. Biz konudan o kadar eminiz ki bizim konuyla ilgili ne bir talebimiz ne de bir kısıtlamamız olamaz ama bu sonuçta Türkiye'nin hakkıdır. Bu davada her vatandaşımızın hakkı vardır.

Polonya 1 ve Polonya 2 davalarını kazandıklarını hatırlatan Bakan Yıldız, benzer davalar olduğunu söyleyerek "Burada da kazanacağımız ümidim ve inancım çok fazla. Aklın yolu bir. Sağduyu mutlaka kazanacaktır. Ben Türkiye'nin hakkını herhangi bir ciddi gerekçe göstermeksizin orada kaptırmayacağı inancındayım" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title