Haberler

Ankara: Başbakanlık'ta "Terörle Mücadele" Trafiği

Irak'ın Üçe Bölünmesiyle İlgili Tartışmaların Alevlendiği Bir Dönemde, Aralarında Terörle Mücadele Özel Temsilcisi'nin de Bulunduğu 7 Bakanla Birlikte Ankara'ya Gelen Irak Başbakanı Nuri El-maliki'nin Ziyareti Nedeniyle Başbakanlık'ta "Terörle Mücadele" Trafiği Yaşandı.

Irak'ın üçe bölünmesiyle ilgili tartışmaların alevlendiği bir dönemde, aralarında Terörle Mücadele Özel Temsilcisi'nin de bulunduğu 7 bakanla birlikte Ankara'ya gelen Irak Başbakanı Nuri El-Maliki'nin ziyareti nedeniyle Başbakanlık'ta "terörle mücadele" trafiği yaşandı.

Türkiye ve Irak'ın Terörle Mücadele Özel Temsilcileri Başbakanlık'ta buluştu. Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül de Iraklı muhatabı Hoşyar Zebari ile Başbakanlık Merkez Bina'da bir araya geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün Bağdat'taki kum fırtınası nedeniyle geçen ay Türkiye'ye yapacağı ziyareti erteleyen Irak Başbakanı Nuri El Maliki'yi konuk etti. Türkiye ziyaretine aralarında Irak'ın Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Şirvan El Vaili'nin de aralarında bulunduğu 7 bakanla birlikte gelen Maliki'ye temasları sırasında Dışişleri, Ulaştırma, Elektrik, Güvenlik, Ticaret, Maliye ve Ekonomi Bakanları eşlik etti.

Erdoğan-Maliki görüşmesi devam ederken Başbakanlık'ta Irak heyetiyle iki ayrı toplantı da gerçekleştirildi. Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile Başbakanlık Merkez Bina'da bir araya geldi. Yeni Başbakanlık Binası'nda da Türkiye'nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi emekli Orgeneral Edip Başer ile Irak'ın Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Şirvan El Vaili ile görüştü.

Görüşmede Irak'ın kuzeyindeki PKK varlığının bertaraf edilmesine yönelik atılacak somut adımlar ve alınacak tedbirler masaya yatırıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title