Haberler

ABD Başkan Yardımcısı Biden: "Gülen'i Korumak İçin Hiçbir Sebebimiz Yok"

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Fetullah Gülen’in iadesine ilişkin olarak, “Şimdiye kadar gerçekleştirilen iade taleplerinden hepsinden daha fazlası avukat bu konuda çalışmakta.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin olarak, "Şimdiye kadar gerçekleştirilen iade taleplerinden hepsinden daha fazlası avukat bu konuda çalışmakta. Gülen'i korumak için hiçbir sebebimiz yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin olarak, "ABD bu darbe girişimi ile ilgili herkesin adaletin karşısına çıkarılması için her türlü desteği sağlayacaktır. Şu anda Amerikalı uzmanlarımız burada sizin uzmanlarınızla yakın işbirliği içinde çalışıyorlar. Materyalleri değerlendiriyorlar ve kanıtları topluyorlar. Şimdiye kadar gerçekleştirilen iade taleplerinden hepsinden daha fazlası avukat bu konuda çalışmakta. Uzun süredir kongredeyim, daha önce hiçbir davada bu kadar çalışıldığını hatırlamıyorum" diye konuştu.

Biden, "Amerika ne kadar güçlü olursa olsun, Obama ne kadar yetkiye sahip olursa olsun anayasamıza göre hiç kimseyi iade yetkisi yoktur. Federal mahkemeler bu kararı verebilir. Başkan bunu kendi eline alacak olursa başkan görevden alınır güçler ayrılığını ihlal ettiği için. Gülen'i korumak için hiçbir sebebimiz yok. Ki böylesine bir durumda Gülen ABD'ye sığınma istediğinde Bush yönetimi reddetmişti ve yargıya gitmişti. Yargı bu kararı tersine çevirmişti ve yargı kararı ile ABD'de kalmaya hak kazanmıştı" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Joe Biden Politika Güncel Haberler

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Bakmadan Geçme

4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Almanya Ukrayna maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Almanya Ukrayna maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Almanya Ukrayna maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Almanya Ukrayna maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Almanya Ukrayna maçı CANLI izle! (HD) 3 Haziran Almanya Ukrayna maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Erden Timur basın toplantısı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Aile destek ödemesi ne zaman yatacak 2024? #129300 İngiltere Bosna Hersek maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İngiltere Bosna Hersek maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Mbappe hangi takımda, Real Madrid'de mi? Lewandowski Fenerbahçe'ye gelecek mi? Fenerbahçe Robert Lewandowski ile görüştü mü, transfer edecek mi? Lukaku Fenerbahçe'ye gelecek mi? Fenerbahçe Lukaku'yu transfer edecek mi? Mourinho açıkladı
Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title