Haberler

Polatlı Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisini Açtı

Ankara'nın Polatlı İlçesi, Halk Eğitimi Merkezi (hem) 2009-2010 Eğitim Yılında Kursiyerlerinin Hazırladığı El Emeği Göz Nuru Çalışmalarını Sergiledi

Ankara'nın Polatlı ilçesi, Halk Eğitimi Merkezi (HEM) 2009-2010 eğitim yılında kursiyerlerinin hazırladığı el emeği göz nuru çalışmalarını sergiledi.

Polatlı Halk Eğitim Merkezinde yapılan okuma-yazma, beceri kazandırma - Meslek Edindirme Kursları yıl sonu sergisine Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Polatlı Belediye Başkan yardımcıları Ali öztürk, Şaban Yılmaz, Ankara Halk Eğitim Başkanı Ulvi Kabakçı, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Veli San, Polatlı'da bulunan idari, mülki amirlerle çok sayıda vatandaş katıldı.

Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, yaptığı konuşmada, örgün eğitiminde en az yaygın eğitim kadar önemli olduğunu vurguladı. Kaymakam Bilgin, 'Bu yıl Polatlı tarihinde Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte pek çok etkinlikte ilklere imza atıyoruz. Değişik etkinlikler çerçevesinde bugünde burada örgün eğitim kurumumuz olan Halk Eğitim Merkezi'mizde kursiyerlerimiz ile buluştuk. Bu yıl merkezimizde 200 kursta 70 çeşit programımız vardı ve bunlardan 5 bin 100 kursiyerimiz faydalandı. Gelecek yıl ise bu sayımızı daha da çok artırarak çıtayı yükseltmek istiyoruz. Tabi burada tüm kurslarımız içinde en değerli olanı yetişkin vatandaşlarımızın okuma yazma öğrenmeleridir. Bu anlamda emeği geçen tüm idarecilerimize, görgü ve bilgilerini artıran kursiyerlerimize teşekkür ediyoruz' dedi.

Polatlı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Erol Çelikbilek de '2009-2010 eğitim öğretim yılında çeşitli dallarda toplam 5 bin 100 kişiye kurs verildi. Merkezimizde tam gün, tam yıl eğitim sürdürülmektedir. Hizmetlerimiz halkımızın talepleri ve imkânlarımız ölçüsünde artarak sürecektir' diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi bahçesinde yapılan programda biçki dikiş kursuna katılanlar, hazırladıkları kıyafetlerini mini bir defileyle sergilediler. Defilede yakası beyaz hilal şeklinde, göğsünde beyaz yıldız bulunan kırmızı elbise büyük beğeni topladı. Türk bayrağı şeklinde hazırlanan elbise defilede göz kamaştırdı.

Okuma yazma kursunda başarılı olanlara sertifikaları İlçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Halk Eğitim Başkanı Ulvi Kabakçı, Belediye Başkan yardımcıları Ali Öztürk, Şaban Yılmaz, Başsavcı Veli Sana ve diğer davetliler tarafından verildi. Okuma yazma öğrenen 63 yaşındaki Zeliha Güçlü, sertifikasını Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin'in elinden aldı.

Daha sonra Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

(AT-ARF) - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title