Haberler

Pişman Olan PKK'lı Tahliye Edildi

Terör Örgütü PKK'da 12 Yıl Kaldıktan Sonra, Örgütten Ayrılarak Türkiye'ye Geldiği Sırada Şanlıurfa'da Yakalanan ve Verdiği İfadeler Doğrultusunda Örgütün Suriye'deki Oluşumuna Büyük Darbe Vurulmasına Yol Açan Örgüt Üyesi, 'Pişmanlık Yasası'ndan' Yararlanarak Tahliye Oldu.

Terör örgütü PKK'da 12 yıl kaldıktan sonra, örgütten ayrılarak Türkiye'ye geldiği sırada Şanlıurfa'da yakalanan ve verdiği ifadeler doğrultusunda örgütün Suriye'deki oluşumuna büyük darbe vurulmasına yol açan örgüt üyesi, ''Pişmanlık Yasası'ndan'' yararlanarak tahliye oldu.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında mahkeme, M.T. isimli sanığın terör örgütü PKK üyesi olmak suçunu işlediğine, bu nedenle 5 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına ve bu cezanın yarı oranında artırılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti daha sonra sanığın, yakalandıktan sonra pişmanlık duyarak örgütün yapısı ve faaliyeti çerçevesinde işlenen suçlarla ilgili bilgi verdiği ve örgüte ait sığınak, silah ve malzemelerin ele geçirilmesini, bazı örgüt üyelerinin yakalanmasını sağladığını

dikkate alarak, TCK'nın ''Etkin Pişmanlık'' hükmünü içeren 221/1. maddesi uyarınca cezasında 4/3 oranında indirim yaptı.

Sanığın yargılama sürecindeki olumlu tutum ve davranışları ile tutuklu kaldığı süreyide göz önüne alan mahkeme, sanığın tahliyesini kararlaştırdı.

(AŞ-AŞ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title