Haberler

Pınarbaşı Halkı, Sularını Vermemek İçin İş Makinelerini Çalıştırmadı

Pınarbaşı Belde Halkı, Adıyaman Belediyesi Tarafından Kent Merkezine Getirilmesi Planlanan ve DSİ Tarafından Projeleri Hazırlanarak Uygulamaya Konulan Havşeri Suyunu Vermek İstemiyor.

Pınarbaşı belde halkı, Adıyaman Belediyesi tarafından kent merkezine getirilmesi planlanan ve DSİ tarafından projeleri hazırlanarak uygulamaya konulan Havşeri suyunu vermek istemiyor.

Projeyi uygulamak için Çelikhan ilçesi Pınarbaşı beldesine iş makineleriyle giden ekipler, belde sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı. Ekiplerin geleceğini duyunca Havşeri suyu kaynağında toplanan belde halkı, makinelerin girmesine engel olunacağını dile getirdi. İş makinelerinin şoförleri ve görevlileri de taşkınlık yaşanmaması için makinelerle birlikte geri döndü.

Kalabalığın yanına gelen Pınarbaşı Belde Belediye Başkanı Mahmut Alan, belde halkını sakinleştirerek, "Biz çağdaş insanlarız. Zorbalıkla hiçbir iş halledilmez. Belediye olarak biz kanuni haklarımızı arayacağız. Adıyaman'a bu su verilecekse ilk olarak Bulam köyünün oraya arıtma tesisi yapılsın. Eğer böyle yapılırsa hem biz mağdur olmayız hem de Adıyaman suya kavuşmuş olur" dedi.

(AA-OÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title