Haberler

Pfdk Para Cezası Yağdırdı

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), bugün yapılan toplantıda alınan kararları açıkladı.

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), bugün yapılan toplantıda alınan kararları açıkladı.

Kurul, Beşiktaş Kulübü'ne, 25 Ağustos Cuma günü yapılan Konyaspor maçında izinsiz pankartla sahaya çıkarak talimatlara aykırı davranışta bulunulduğu için 2 bin YTL, anonsun, taraflı kullanılması suretiyle talimatlara aykırı davranıldığı için 3 bin YTL, ayrıca çıkan saha olayları nedeniyle 10 bin YTL olmak üzere toplam 15 bin YTL para cezası verdi.

Kurul ayrıca, Lig B 4. Grup ekiplerinden Erzincanspor'a, 27 Ağustos Pazar günü yapılan Yeni Kırşehirspor maçında, Erzincanspor taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratta bulundukları gerekçesiyle 20 bin YTL, biletsiz seyirci alınması suretiyle talimatlara aykırı davranışta bulunulması nedeniyle de 2 bin YTL olmak üzere, toplam 22 bin YTL para cezası verilmesini kararlaştırdı.

Eskişehirspor ise aynı gün Lig A'da yapılan İstanbulspor maçında, tribünlere biletsiz seyirci alınmak suretiyle talimatlara aykırı davranışta bulunulduğu için 5 bin YTL, merdivenlerin boş bırakılmamak suretiyle talimatlara aykırı davranışta bulunulduğu için 2 bin 500 YTL, yetkisi bulunmayan yayın kuruluşunun, çekim yapması suretiyle talimatlara aykırı davranışta bulunulduğu için 5 bin YTL, ayrıca çıkan saha olayları nedeniyle de 7 bin 500 YTL olmak üzere toplam 20 bin YTL para ceza aldı.

Öte yandan, Kasımpaşa ile ilgili olarak, 30 Ağustos Çarşamba günü Dardanelspor ile yapılan FORTIS Türkiye Kupası maçında, saha olayı boyutlarına ulaştığı konusunda yeterli kanaat elde edilemediğinden ceza tayinine yer olmadığına karar verildi.

Aynı şekilde, İnegölspor ile ilgili olarak, aynı gün Kocaelispor ile yapılan FORTIS Türkiye Kupası maçında saha olayı boyutlarına ulaştığı konusunda, yeterli kanaat elde edilemediğinden ceza tayinine yer olmadığı kararlaştırıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title