Haberler

Paris: Fransa'da Halka Açık Alanlarda Sigara İçilmesi Yasaklanıyor

Fransa Başbakanı Dominique de Villepin, 2007'nin Şubat Ayından İtibaren Halka Açık Alanlarda Sigara İçilmesinin Yasaklanacağını; Bar, Restaurant ve Gece Kulüplerinde İse Kanunun 2008'in Ocak Ayından İtibaren Uygulanacağını Açıkladı.

Fransa Başbakanı Dominique de Villepin, 2007'nin Şubat ayından itibaren halka açık alanlarda sigara içilmesinin yasaklanacağını; bar, restaurant ve gece kulüplerinde ise kanunun 2008'in Ocak ayından itibaren uygulanacağını açıkladı.

Fransa'da her yıl 5 bin kişinin pasif sigara içmekten hayatını kaybettiğini vurgulayan Fransa Başbakanı Villepin, "Halk sağlığı açısından bu durum kabul edilemez. Bu rakamları göz önünde bulundurarak, 1 Şubat'tan itibaren halka açık alanlarda sigara içilmesini yasaklamaya karar verdik" dedi. Genellikle sigara içenlerin yoğun olarak gittiği yerlerde uygulamanın 2008 yılında başlayacağını söyleyen Villepin, "Bar, diskotek ve restaurant gibi kurumlara, yasaya uyum sağlayabilmeleri için 1 Ocak 2008 tarihine kadar süre vereceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title