Haberler

Palmiye Operasyonunda 66 Kişi Tutuklandı

Konya'da Düzenlenen Operasyonda İnsan Kaçakçılığı, Sahte Pasaport, Sahte Yüksek Lisans Düzenleyerek Yurt Dışına Adam Çıkardıkları İddia Edilen ve Bir Çok Sahte Belge, Silah ve El Bombaları Ele Geçirilen 66 Kişi, Çıkarıldıkları Mahkemece Tutuklandı.

Konya'da düzenlenen operasyonda insan kaçakçılığı, sahte pasaport, sahte yüksek lisans düzenleyerek yurt dışına adam çıkardıkları iddia edilen ve bir çok sahte belge, silah ve el bombaları ele geçirilen 66 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık Daire Başkanlığı ve Konya KOM Şubesi tarafından yaklaşık 2 yıldır takip edilen sahtecilik ve insan kaçakçılığı yapan suç örgütüne 6 gün önce "Palmiye" ismi verilen operasyon yapılmış ve 100'den fazla kişi gözaltına alınmıştı. Konya merkezli yapılan operasyonda Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Niğde, Aksaray, Afyonkarahisar, Gaziantep, Aydın ve Mersin ile 8 ilçeye eş zamanlı operasyon yapılmasının ardından gözaltına alınan 100'den fazla kişiden sorguları tamamlananların bazıları savcılık talimatıyla serbest kalırken 86 şüpheli adliyeye sevk edilmişti. Konya Adliyesi'nde 2 gün boyunca savcı ve hakime ifade veren şüphelilerden 66'sı tutuklandı. Tutuklanan şüpheliler, polis otobüsleriyle cezaevine götürüldü.

20 MEMUR TUTUKLANDI Polisin eş zamanlı olarak yaptığı operasyonda gözaltına alınan şüpheliler arasında 32 devlet memuru vardı. Bu devlet memurlarından bazı nüfus ilçe müdürleri, memurları, polis, asker, öğretmen ve adliye katibi dahil 20'si tutuklandı. Tutuklanan bazı memurların aile fertlerinin tamamına yeşil pasaport çıkartarak, 3 ile 5 bin dolar arasında değişen fiyatlara sattıkları belirlendi. Bazı memurların ise rüşvet karşılığında örgüt üyelerine bilgi verdiği ortaya çıktı.

POLİS YEM OLARAK KULLANILDI Örgütün liderliğini yapan İsmail B.'nin daha önce de benzer suçlardan dolayı defalarca gözaltına alındığı öğrenildi. 2 yıl önce araştırma başlatan Konya KOM şube ekipleri, suçun tespit edilmesi için görevlendirdikleri bir polis memurunu yem olarak kullandı. Örgüt üyeleriyle bağlantıya geçen polise, pasaport karşılığında 5 bin dolar teklif edildi. Pasaportunu 5 bin dolara satan polis, bu pasaportla yurtdışına bir kişinin çıkmasını bekledi. Elden ele dolaşan polisin pasaportu, aranan bir kişi tarafından kullanılarak yurtdışına çıktığı sırada polisler tarafından suçüstü yakalandı.

53 KİŞİNİN ÖLÜMÜNDEN SORUMLU TUTULUYORLAR Yapılan operasyon kapsamında örgüt üyelerinin evlerinde yapılan aramada 2 adet el bombası, 13 adet tabanca ve çok sayıda mermi ile, insan kaçakçılığında kullandıkları çok sayıda sahte evraklarla pasaport ele geçirildi. Şüphelilerin daha önce İzmir'den Yunanistan'a çok sayıda göçmeni tekne ile götürürken, teknenin batması sonucu 53 cesedin kıyıya vurduğu faciayla da bağlantılı olduğu iddialar arasında yer alıyor. 2 yıl içerisinde şebekenin yüzlerce kişiyi Yunanistan, Romanya, Bosna Hersek, Makedonya, Bulgaristan gibi ülkelere kaçırdığı ve kişi başı 10 bin Euro aldığı öne sürüldü.

(HİV-FM-HE-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title