Haberler

Pakistan Turizm Bakanı Bahtiyar'dan İbrahim Tatlıses'e Konser Çağrısı

Pakistan Turizm Bakanı Nilüfer Bahtiyar, Batı'da Pakistan'da Kadınların İyi Yerde Olmadığını Söyleyenlerin Yanıldığını Belirterek "Devlet Bankası'nın Başında Bayan Var. Jet Uçak Kullanan Bayan Pilotlarımız Var" Dedi.

Pakistan Turizm Bakanı Nilüfer Bahtiyar, Batı'da Pakistan'da kadınların iyi yerde olmadığını söyleyenlerin yanıldığını belirterek "Devlet Bankası'nın başında bayan var. Jet uçak kullanan bayan pilotlarımız var" dedi.

Türkiye'ye turizm fuarı için gelen ve İstanbul'un ardından Ankara'yı da ziyaret eden Bahtiyar, 2007 yılının Pakistan Başbakanı tarafından Turizm Yılı ilan edildiğini hatırlattı.

Turizm Bakanı olarak Türkleri Pakistan'a davet eden Bahtiyar, 5 günden beri Türkiye'de bulunduğunu hatırlatarak, Türkiye'ye turizm fuarı için geldiklerini Turizm ve Kültür Bakanı Atilla Koç'un "İslamabad'a turizm bürosu açacakları" sözünü vermesinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. İstanbul'da turizm fuarında tur operatörleri ile görüşmeler yaptıklarını anlatan Bahtiyar, "Tur operatörleri Mart ayında Türkiye'ye gelecek THY ile bir organizasyon gerçekleşecek. Devlet Başkanımız Müşerref iyi Türkçe bildiği için bu konuda büyük bir gelişme olacak. Her iki ülkenin dostluğuna yakışır bir çalışma yapacağız" dedi.

Bakan Nilüfer Bahtiyar, Türklerin Pakistan'a az geldiğini hatırlatarak, bugüne kadar politik sebeblerden dolayı Türklerin Pakistan'ı ziyaret ettiğini söyledi.

Türk insanının Pakistan'ın güzelliklerini görmelerini isteyen Nilüfer Bahtiyar, her iki ülkenin ortak çalışmalar yürüteceğini anlattı. Pakistan'da birçok güzelliğin olduğunu anlatan Bahtiyar, şöyle konuştu: "Pakistanlılara Türkiye'yi doğru tanıtıp çok turist gelecek. Türkiye'nin düzelen ekonomisi var. Türkiye'de helal yemek hem de İslam'ın değerleri ve Pakistan insanının dikkatini çekecek çok sayıda güzellikler var."

2007 yılı turizm yılı olacağı sloganıyla ilk ziyaretini Türkiye'ye yaptıklarını anlatan Bahtiyar, şöyle konuştu: "Büyük bir katılım ile fuarda yerimizi aldık. Faydalı görüşmeler gerçekleştirdik. Getirdiğimiz kültür heyeti ile gösteri düzenledik. Vize işleri kolaylaştı. Pakistan'dan diğer ülkelere ürünler gönderiyoruz."

Dünyada 14 tane doğa harikası tepenin 5 tanesinin Pakistan'da olduğunu anlatan Bahtiyar, sözlerine şöyle devam etti: "Çöllerimiz ile safari programları düzenliyoruz. Macera turizmi planlıyoruz. Uluslararası kayak yarışması düzenledik. Çok güzel camilerimiz var. Ayrıca Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 35 kişi bu ay Pakistan'ı ziyaret edecek. Pakistanlılar olarak Mevlana'yı çok seviyoruz. İyi tanıtılırsak birbirimize çok faydalı olacağız."

Bahtiyar, "Pakistan'da Bakan olmanızın ne gibi avantaj ve dezavantajları var?' şeklindeki soruya şöyle karşılık verdi: "Şu an Pakistanlı bayanlar iyi bir dönem geçiriyor. Sayın Müşerref, bayanlara iyi değer veriyor. Meclis'in yüzde 22'si kadınlardan oluşuyor. Komitelerde hep bayanlar var. 6 bayan bakanımız var. Devlet Bankasının başında bayan var. Jet uçak kullanan bayan pilotlarımız var. Batıda, 'Pakistan'da kadınların iyi yerde olmadığını söyleyenler' yanılıyorlar"

Bahtiyar, sanatçı İbrahim Tatlıses'e Pakistan'da konser vermesi için mektup yazacağını belirterek,"Turizm Bakanı olarak Sayın Tatlıses'in konserini organize ederim. Gelirse çok mutlu oluruz" dedi.

Türk halkını Pakistan'a beklediklerini belirten Bahtiyar, "Kısa tatil için Lahor'a gelsinler. Yemek ve alış veriş yönünden her şeyi bulabirler. Türk halkına Pakistan'ın yukarı dağlarına çıkmalarını öneriyorum. Bizler kardeşiz" ifadelerini kullandı.

(TS-MAY-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title