Haberler

Özok: Bu Toplantının Protesto Özelliği Yok

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Özdemir Özok, Baro Başkanları Toplantısının Sadece Türbanla İlgili Anayasa Değişikliğini Protesto İçin Yapılmış Bir Toplantı Olmadığını Belirterek, 'Üniversitelerde Türbanın Serbest Olması İçin Anayasada Yapılacak Değişikliğin, Anayasaya Uygun Olmadığını, Laik Cumhuriyet ile Bağdaşmadığını ve Türkiye'de Bunun Üzerinden Siyaset Yapılıp Yapılmadığını da Tartışacağız' Dedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Özdemir Özok, baro başkanları toplantısının sadece türbanla ilgili Anayasa değişikliğini protesto için yapılmış bir toplantı olmadığını belirterek, ''Üniversitelerde türbanın serbest olması için Anayasada yapılacak değişikliğin, Anayasaya uygun olmadığını, laik Cumhuriyet ile bağdaşmadığını ve Türkiye'de bunun üzerinden siyaset yapılıp yapılmadığını da tartışacağız'' dedi.

15. Baro Başkanları toplantısının sabah oturumunun ardından bazı baro başkanları arasında yaşanan tartışmaya ilişkin soruları yanıtlayan Özok, ''Tartışmanın nedenini, durumu bu noktaya getiren, her konuyu konuştuğumuz baro başkanları arasında keskin bir tartışmaya neden olan siyasilere sorun'' dedi.

TBB'nin demokrat ve bağımsız bir platform olduğunu ifade eden Özok, şunları kaydetti:

''Biz herkesin düşüncesini soğukkanlı, birbirine hakaret etmeden ifade etmesi gerektiğini söyledik. Sayın Başbakanımız, 'TBB Başkanı'nın söylediği, bütün baroları, baro başkanlarını bağlamıyor' dedi, çok doğru söyledi. Onlar kamu niteliğindeki meslek kuruluşları ile siyasi partileri birbirine karıştırıyorlar. Biz, birimiz söyleyip, hepimiz onu tasdik edecek bir demokrasi anlayışına sahip değiliz. Sayın Başbakanımız, kendi demokrasi anlayışı, açılımları bağlamında kendi söyleyecek, 81 il başkanı 'evet' diyecek... Bizde böyle bir şey yok. Her baro başkanımızın en az benim kadar konular hakkında özgürce düşünce ortaya koymaya hakkı vardır.''

Özok, türbana yaklaşım konusunda 78 baro başkanının aynı şekilde düşünmesinin beklenmediğini belirterek, ''15. Baro Başkanları Toplantısını yapıyoruz, sadece türbanla ilgili Anayasa değişikliğini protesto için yapılmış bir toplantı özelliği yok bu toplantının. Başka sorunlarımızı da konuşacağız. Tabii, üniversitelerde türbanın serbest olması için Anayasada yapılacak değişikliğin Anayasaya uygun olmadığını, laik Cumhuriyet ile bağdaşmadığını ve Türkiye'de bunun üzerinden siyaset yapılıp yapılmadığını da tartışacağız'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title