Haberler

Öyk'dan Taşınmaz Satışına Onay

Özelleştirme Yüksek Kurulu, TCDD adına kayıtlı Isparta'nın Eğirdir İlçesi, Yazla Mahallesi, Maliye Hazinesi adına kayıtlı Konya'nın Meram ilçesi, Kaşınhanı Köyü ile Hazine adına kayıtlı, Konya'nın Karatay İlçesi, Tatlıcak Mahallesi'nde yer alan taşınmazların satışına onay verdi.

Özelleştirme Yüksek Kurulu, TCDD adına kayıtlı Isparta'nın Eğirdir İlçesi, Yazla Mahallesi, Maliye Hazinesi adına kayıtlı Konya'nın Meram ilçesi, Kaşınhanı Köyü ile Hazine adına kayıtlı, Konya'nın Karatay İlçesi, Tatlıcak Mahallesi'nde yer alan taşınmazların satışına onay verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB), ÖYK Kararları'yla ilgili tebliğleri Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), TCDD adına kayıtlı Isparta'nın Eğirdir İlçesi, Yazla Mahallesi'nde yer alan bir taşınmazın "satış" yöntemiyle özelleştirilmesini teminen şirkete verilen yetki çerçevesinde şirket tarafından oluşturulan ihale komisyonunca; taşınmazın en yüksek teklifi veren Özgür Kolancı'ya ihale şartnamesi çerçevesinde 344 bin TL bedelle satılmasına onay verdi. ÖYK, Özgür Kolancı'nın sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptaline dair verilen kararı onayladı.

-KONYA'NIN MERAM İLÇESİ'NDEKİ TAŞINMAZIN SATIŞINA ONAY-

ÖYK, Maliye Hazinesi adına kayıtlı Konya'nın Meram ilçesi, Kaşınhanı Köyü'nde yer alan bir taşınmazın "satış" yöntemiyle özelleştirilmesini teminen şirkete verilen yetki çerçevesinde şirket tarafından oluşturulan ihale komisyonunca; taşınmazın en yüksek teklifi veren Panagro Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine ihale şartnamesi çerçevesinde 1 milyon 920 bin TL bedelle satılmasına onay verdi. ÖYK, Panagro Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptaline karar verdi.

-ÖYK, KONYA'NIN KARATAY İLÇESİ, TATLICAK MAHALLESİ'NDE BULUNAN ALTI TAŞINMAZIN SATIŞINA ONAY VERDİ-

ÖYK, Hazine adına kayıtlı, Konya'nın Karatay İlçesi, Tatlıcak Mahallesi'nde bulunan bir taşınmazın özelleştirme ihalesinde 830 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Zentar Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, onay verdi. ÖYK aynı zamanda Zentar TarımÜrünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine 838 bin TL bedelle ikinci teklifi veren Vedat Duysak'a İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Vedat Duysak'ın sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi ve diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptaline karar verdi.

ÖYK, satış" ve "pazarlık usulü" uygulanmak suretiyle özelleştirilmek üzere kapsam ve programa alınan Hazine adına kayıtlı, Konya'nın Karatay ilçesi Tatlıcak Mahallesi'nde yer alan bir taşınmazın 449 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Zentar Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına onay verdi. ÖYK, Zentar Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptal edilmesine de karar verdi.

ÖYK, Hazine adına kayıtlı, Konya'nın Karatay İlçesi, Tatlıcak Mahallesi'nde yer alan bir taşınmazın 1 milyon 282 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Zentar Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına karar verdi. ÖYK, Zentar Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptal edilmesine onay verdi.

ÖYK, Hazine adına kayıtlı, Konya'nın Karatay İlçesi, Tatlıcak Mahallesi'nde yer alan bir taşınmazın 633 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Zentar Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına onay verdi. ÖYK, Zentar Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine, 632 bin TL bedelle ikinci teklifi veren Vedat Duysak'a İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Vedat Duysak'ın sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi ve diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptaline karar verdi.

ÖYK, "satış" ve "pazarlık usulü" uygulanmak suretiyle özelleştirilmek üzere kapsam ve programa alınan Hazine adına kayıtlı, Konya'nın Karatay İlçesi, Tatlıcak Mahallesi'nde yer alan bir taşınmazın 651 TL bedelle en yüksek teklifi veren Zentar Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, onay verdi. Zentar Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde ÖYK, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptal edilmesine karar verdi.

ÖYK, Hazine adına kayıtlı, Konya'nın Karatay İlçesi, Tatlıcak Mahallesi'nde yer alan bir taşınmazın 618 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Zentar TarımÜrünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına karar verdi. ÖYK, Zentar Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine 617 bin TL bedelle ikinci teklifi veren Vedat Duysak'a İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Vedat Duysak'ın sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi ve diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptaline onay verdi.

Bu karar gereklerinin ve satışa konu taşınmazların devir işlemlerinin ihale şartnamesindeki hükümler doğrultusunda yerine getirilmesine ÖYK tarafından onay verildi.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Özelleştirme Yüksek Kurulu Eğirdir Isparta Konya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title