Haberler

    Honda ve Toyota'da Üretim Durdu

    Honda ve Toyota, Çin'deki Fabrikalarında Başlayan Grevler Nedeniyle Üretimlerini Durdurduklarını Açıkladılar.

    Söz konusu üretim kesintisinden önce Guangdong ve ülkenin başka bölgelerinde de ücret uyuşmazlığı nedeniyle meydana gelen yan sanayi grevleri, Çin'deki otomotiv sektörünü sarsıyor ve yatırımcıları tedirgin ediyor.

    Hunan eyaletinde bir otomotiv işçisi resmi Xinhua ajansına yaptığı açıklamada, "Yemek parası dahil aylık ücretim sadece 1,300 yuan (191 dolar). Kiram ise 200 yuan.... insan kaynakları müdürlüğü ... bir talepte bulunduğunuzda, başka fabrikalar daha iyiyse onlara gidebilirsin diyor" dedi.

    Yakıt enjeksiyon parçaları imal eden ve Japon Denso Corp'a ait olan bir fabrikadaki grev nedeniyle Guangdong'da yılda 360,000 araç üretebilen Toyota fabrikası dünden beri çalışmıyor.

    Toyota açıklamasında üretimin ne zaman başlayacağının bilinmediği belirtildi.

    Honda Motor ise Çin ile ortak ürettiği bir araç modelini imal eden iki tesisini durdurduğunu açıkladı. Neden olarak, parça üreten bir Çin fabrikasındaki grev gösterildi. iki tesisin ortak üretimi, yılda 360,000, araç.

    Beijing'deki Renmin Üniversitesi profesörü Chang Kai, "Çin'deki otomotiv sektörü özellikle yabancı şirketler için çok kârlıdır ancak şirket kârları ile işçi ücretleri arasında doğru bir orantılama yapılmadı" dedi.

    "Böyle bir sanayide grevler, taklit edilebilirler. Eğer başkası sorunlarını grevle çözebiliyorsa ben niye çözemeyeyim?"

    Kaynak: OtomobilGazetesi.com / Otomobil

    Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title