Haberler

Osman Aşkın Bak, Yeniden Başkan

Güreş Federasyonu'nun 1. Mali, 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da Yapıldı.

Güreş Federasyonu'nun 1. Mali, 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da yapıldı.

Sürmeli Otel'de gerçekleştirilen ve toplam 227 delegeden 205'in katıldığı genel kurulda 103 oyla Dr. Osman Aşkın Bak yeniden Federasyon Başkanlığına seçildi.

Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurul daha sonra, Hüseyin Ar'ın başkanlığını yaptığı ve Harun Karaca, Sabahattin Keskin, Mustafa Karakoç, Süleyman Şahin ve Mehmet Soylu'dan teşekkül eden Divan'ın yerini almasının ardından, Federasyon Başkanı Dr. Osman Aşkın Bak'ın konuşması ile devam etti.

Bak, yaptığı konuşmada, Türk Güreşini uluslararası arenada güçlendirmek için çalışma yaptıklarını belirterek, ''Bu amaçla FİLA'nın kurullarına 4 üye daha soktuk. Bunların en başında şampiyonlar kuruluna Hamza Yerilkaya'yı sokmak oldu. Ayrıca, Avrupa Güreş Federasyonu'nun bu yıl yapılacak seçiminde 7 kişilik yönetime girmek için var gücümle çalışıyorum. Hedefim, Avrupa'da başkanlığı kadar yükselmek'' dedi.

Genel kurulda, faaliyet ve denetim kurulu raporlarının ibrasının ardından seçime geçildi. Federasyon başkanlığı seçiminde Osman Aşkın Bak'ın başkanlığını yaptığı yönetim kurulu listesi ile Musa Aydın'ın başkanlığını yaptığı yönetim kurulu listeleri yarıştı. Genel kurula katılan 203 delegeden 103'ün oyunu alan Osman Aşkın Bak seçimi kazanırken, Musa Aydın'a ise 95 oy çıktı. 7 oy ise geçersiz sayıldı.

Başkanlığı'nı Osman Aşkın Bak'ın yaptığı yönetimde şu isimler yer aldı:

Veysel Dalmaz, Şadan Sakınan, Yusuf Ziya Coşar, Ercan Yıldız, Hüseyin Sözlü, Ekrem Yüce, Abdullah Şanlı, Akif Karaosmanoğlu, Nail Erdoğan, Ercan Ayyıldız, Hüseyin Kaya, Mehmet Genç, Mustafa Çakır ve Gürsel Yıldız.

Genel Kurul sonrası, federasyon başkanlığına yeniden seçilmesi nedeniyle bir teşekkür konuşması yapan Dr. Osman Aşkın Bak, ilk iş olarak Türk Güreşine büyük bir kompleks kazandırmak için yarından itibaren kolları sıvayacağını ve çok güzel bir tesisi en kısa sürede güreş camiasına armağan edeceğini ifade ederek, kendisine oy veren, vermeyen tüm delegelere teşekkür etti.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title