Haberler

Ortadokslar Kapadokya'daki Bahar Ayini'nde Buluştu

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Kapadokya'da Düzenlenen Geleneksel Bahar Ayini'ni Arnavutluk Baş Piskoposu Anastasios Glanoulatos ile Birlikte Yönetti.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Kapadokya'da düzenlenen Geleneksel Bahar Ayini'ni Arnavutluk Baş Piskoposu Anastasios Glanoulatos ile birlikte yönetti.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesinde bulunan Konstantin Eleni Kilisesi'nde düzenlenen ayine; Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Fotis Ksidas, Yunanistan'dan gelen milletvekilleri, Kadıköy Metropoliti Tano Papas, Atina ve İstanbul'dan gelen yaklaşık 200 Ortadoks katıldı.

Fener Rum Patriği Bartholomeos ile Arnavutluk Baş Piskoposu Anastasios Glanoulatos'un birlikte yönettikleri Geleneksel Kapadokya Bahar Ayini'nde, İncil'den bölümler ve ilahiler okundu. Fener Rum Patriği Bartholomeos, konuşmasında kendilerine ayin için izin veren Türk makamlarına teşekkür ederek dostluk ve barış mesajları verdi.

(MÖZ-SE-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title