Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu İzmir'de

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti olarak uzlaşmaya hazır olduklarını, diğer partilerin de geçmişte koalisyon kurma süreçlerinde yaşanan krizleri hatırlaması ve uzlaşmaya yanaşmasını arzu ettiklerini belirtti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti olarak uzlaşmaya hazır olduklarını, diğer partilerin de geçmişte koalisyon kurma süreçlerinde yaşanan krizleri hatırlaması ve uzlaşmaya yanaşmasını arzu ettiklerini belirtti.

Eroğlu, DSİ 2. Bölge Müdürlüğü tarafından Torbalı ilçesinde devam eden Fetrek Çayı Islah Projesi'nde incelemelerde bulundu.

Burada gazetecilerin koalisyon görüşmeleriyle ilgili sorularını yanıtlayan Eroğlu, AK Parti'de koalisyon olasılıklarıyla ilgili peşin bir hükmün bulunmadığını, MHP veya CHP ile bir koalisyon olabileceğini ancak bunun görüşmeler yapıldıktan sonra belli olacağını ifade etti.

Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bu konuda uzlaşmacı bir yaklaşım görmek istiyoruz, dayatmalara razı gelemeyiz. Çünkü biz halkın yüzde 41 ile tercih ettiği partiyiz. Bu büyük bir orandır. Herkes aldığı oy oranını dikkate alarak uzlaşmacı bir tutum içine girerse bir koalisyon hükümeti kurmak mümkün olur. Ama 'dayatma içinde bir takım şartlar koyacağız, kırmızı çizgilerimiz var' derlerse ve anlaşamazsak yapılacak şey bellidir, milleti hakem kabul ederek yeniden seçime gitmekten başka çare yoktur."

Ülke menfaatlerini parti menfaatlerinin üzerinde tuttuklarını, partilerin genel başkanlarıyla yapacakları görüşmelerde de bu ilkeyle hareket edeceklerini anlatan Eroğlu, "Biz bir krize sebep olmak istemiyoruz. Hükümetin kurulmasından yanayız. Başbakanımız öbür partilere birinci turda giderek dinleyecek ikinci turda onların tutumuna göre karar verilecek. Milletimiz 'uzlaşarak bir koalisyon kurun' diye bir karar verdi. Milletimizin bu mesajını biz AK Parti olarak aldık" dedi.

Koalisyon kurulamaması halinde olası erken seçimle G20 toplantısının aynı döneme rastlayacağı yönündeki kaygıların koalisyon görüşmelerini etkileyip etkilemeyeceğiyle ilgili bir soru üzerine ise Eroğlu, bunun bir baskı unsuru olmadığını söyledi.

Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Takvim çakışması olacağını sanmıyorum. Olsa bile en azından Cumhurbaşkanımız var. Cumhurbaşkanımız bu toplantılara katılır, gereğini yapar. Resmi bir toplantı olduğu için seçimle alakası yok. Bu devletin belirlediği bir çalışma. Bu büyük zirvenin Türkiye'de yapılması bizim için büyük bir gurur vesilesidir.

Biz 'erken seçim' demek istemiyoruz, seçimin tekrarı gibi olacaktır. G 20 ile çakışmayacak şekilde planlaması yapılır diye düşünüyorum ama şu anda zaten koalisyon görüşmeleri devam ettiği için bu en son düşüneceğimiz bir konu. Bu bir baskı unsuru olmaz. Mühim olan ülkemizin geleceği. Ülkeyi hükümetsiz bırakmak doğru değil, geçmişte koalisyon kurma süreçlerindeki krizleri hatırlamak lazım. Milletimiz de zaten bunu istemiyor 'uzlaşın' diyor. Biz AK Parti olarak uzlaşmaya hazırız. Diğerleri de uzlaşmaya yanaşırsa koalisyon hükümeti kurmak mümkün olur."

"Bu ıslah örnek olacak"

Bakan Eroğlu, Fetrek Çayı Islahı'nın 22 kilometre uzunluğunda ve 53,8 metre genişliğindeki bir havzayı kapsadığını, köprüler ve mesire alanlarıyla birlikte 100 bin liraya mal olacak projenin diğer projelere örnek olacağını anlattı.

Bazı muhalefet partisi temsilcilerinin seçimden sonra projenin durduğu, iş makinelerinin alandan çekildiği iddialarını ortaya attığını, bunun doğru olmadığını anlatmak üzere inceleme yapma gereği duyduklarını anlatan Eroğlu, proje kapsamında Karakuyu mevkisinde bir gölet yapılacağını, tesisler ve mesire alanlarının işletmesinin Torbalı Belediyesi'ne verileceğini, projeyle İzmir'in en güzel mesire alanlarından birinin ortaya çıkacağını kaydetti.

Projede 44 iş makinesinin çalışmaya devam ettiğini, 9,5 kilometre alanda kazı çalışmasının bittiğini anlatan Eroğlu, Seferihisar ve Aliağa'da da gölet projelerine başlanacağını söyledi. İzmir'den 8 milletvekillerinin olduğunu, il başkanlığı ile yaptıkları görüşme neticesi Ramazan ve Kurban bayramlarıyla, Zafer Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı'nda her milletvekilinin birer müjdeyi İzmir ile paylaşması yönünde karar aldıklarını anlatan Eroğlu,  "İzmir'e ne söz verdiysek tamamlamak boynumuzun borcu" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Veysel Eroğlu Ak Parti Torbalı İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title