Haberler

Organlarıyla 4 Kişiyi Hayata Bağlayacak

Tedavi Gördüğü Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde Beyin Ölümü Gerçekleşen 46 Yaşındaki Şadan Akgün, Bağışladığı Organlarla Nakil Bekleyen Hastaların Umudu Oldu.

Tedavi gördüğü Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 46 yaşındaki Şadan Akgün, bağışladığı organlarla nakil bekleyen hastaların umudu oldu.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden 1.5 yıl önce emekli olan Şadan Akgün ve ailesi yaklaşık 4 ay önce Tekirdağ Altınova Mahallesi'ne yerleşti. Emekli olduktan sonra günlerini sahil kenarında balık tutarak geçiren Şadan Akgün, 16 Ekim tarihinde yüksek tansiyon nedeniyle merdivenlerden yuvarlanarak yaralandı. Ailesi tarafından hastaneye kaldırılan Akgün, 20 gün süren yaşam mücadelesini önceki gece kaybetti. Tedavi gördüğü Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Şadan Akgün'ün organları eşi

Zeynep Akgün'ün istediği üzerine bağışlandı.

Alınan kararın ardından İstanbul Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'nde görevli 5 kişilik ekip, dün gece saat 01.00'de Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne geldi. Vakit kaybetmeden ameliyathaneye giren uzman heyet, 46 yaşındaki Şadan Akgün'ün organlarını aldı. İlk olarak kalbi alınan Akgün'ün bu ameliyatı yaklaşık 2 saat sürdü. Ardından böbrekleri ve karaciğeri alınan Şadan Akgün İstanbul'da organ bekleyen 4 kişiyi hayata bağladı. Yaklaşık 5 saat süren operasyonun ardından kalp Koşuyolu Kalp Eğitim ve Araştırma

Hastanesi'ne ait bir ambulans ile diğer organlar ise Yeditepe Üniversitesi Hastanesi ekibi ile birlikte karayolu ile İstanbul'a ulaştırıldı.

Şadan Akgün'ün kalbinin Koşuyolu Kalp Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki bir hastaya, böbrekleri Florence Nightingale Hastanesi'nde organ bekleyen 2 hastaya ve karaciğeri de Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören bir hastaya nakledileceği bildirildi.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden emekli olan Şadan Akgün'ün 21 yıllık eşi 43 yaşındaki Zeynep Akgün, beyin ölümü gerçekleşen eşinin organlarını hiç düşünmeden bağışladığını söyledi. Altınova Mahallesi'nde taziyeleri kabul eden gözü yaşlı eş, kocasının organlarının nakil bekleyen hastalara umut olmasının üzüntüsünü biraz olsun dindirdiğini ifade etti. Yaşadıkları talihsiz olayı anlatan Zeynep Akgün, eşinin deniz tutkusunun sonu olduğunu söyleyerek, "Eşim 20 günde balık tutmaya diye çıkmıştı. Balıktan

dönerken elinde kovalar vardı. Merdivenlerden çıkarken tansiyonu yükselmiş merdivenlerden aşağı yuvarlandı. Ben sesleri duyduğum gibi aşağı indim. Yüzü morarmıştı kafasının arkasından da kanlar geliyor. Hemen ambulans çağırdık ancak gelmeyince kendi arabamızla hastaneye kaldırdık. Buradaki Sigorta Hastanesi'ne götürdük orası kabul etmedi. Tekrar kendi imkanlarımızla Devlet Hastanesi'ne götürdük. Yüksek tansiyonu varmış biz bilmiyorduk. O zamandan beri yoğun bakımdaydı. Hastanedeki 21'nci gün vefat etti.

Organlarını bağışlamayı kendi de istiyordu. Bende dedim ki toprak olana kadar birkaç kişinin canında olsun. En azından kendi gidiyorsa beş kişiyi yaşatsın istedim. Çok zormuş ama nasılsa toprağa girecekti. Toprağa gireceğine 5 kişi sebeplensin, onlarda hayata bağlansın. Hayata dönsün benim kocam zaten gitti. Eşimde istiyordu bağışlamayı insaniyetli biriydi. Bende bir şey olsa bende bağışlarım organlarımı veririm" dedi.

Eşinin çok sağlık bir insan olduğunu belirten acılı eş, 25 senelik memurluk hayatının ardından huzur bulmak için Tekirdağ'a geldiklerini ifade ederek şöyle devam etti:

"Emekli olduktan sonra balık tutmayı çok severdi. Devamlı balık tutuyordu. Balık tutuyordu başka bir eğlencesi yoktu. Hayatını öyle geçiriyordu. 25 sene memurluk yaptı. 25 sene İstanbul'un gürültüsünü patırtısını çekti. Artık kafamı dinlemek istiyorum dedi. Özellikle deniz kenarında yaşamak istiyordu. Onun için 5 ay Tekirdağ'a taşındık. Denizi çok seviyordu sonu oldu. Kendine çok bakardı. Bir ağrı kesici bile almazdı. Sağlığı yerinde bir insandı. Biz 21 senelik evliyiz hastalandığını görmedim. 4 kişiyi

hayata bağladı. Onlar için bayram oldu. En azından ben kocamı kaybettim ama onlar hayata döndü. Herkesin organ bağışlamasını isterim. Bugün bu durumda bende olabilirdim. Organ bekleyen çocuğumda olabilirdi."

Şadan Akgün evli ve 20 yaşındaki Umut isminde bir çocuk babasıydı. Organları alınan Şadan Akgün'ün cesedi Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı'nın isteği üzerine otopsi yapılmak üzere bu sabah İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

(EÖ-ED-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title