Haberler

Ordu-ulubey Yolu "Duble" Oluyor

Ulaştırma Bakanlığı'nın Ülke Genelinde 2008 Yılında 3 Bin Kilometre Bölünmüş Yol Planı Kapsamında Ordu-ulubey Yolunun 'Duble Yol' Haline Getirilmesi İçin İlk Kazma Vuruldu.

Ulaştırma Bakanlığı'nın ülke genelinde 2008 yılında 3 bin kilometre bölünmüş yol planı kapsamında Ordu-Ulubey yolunun 'duble yol' haline getirilmesi için ilk kazma vuruldu.

Geçen yıl şehir merkezi çıkışında başlayan ve Karacaömer köyündeki FİSKOBİRLİK depolarına kadar bölünmüş yol haline getirilerek sıcak asfalt döşenen yolun geri kalan kısmı, Ulaştırma Bakanlığı'nın duble yol projesi kapsamına alındı. Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl'ün başkanlığında oluşturulan bir organizasyonla, yolun genişletilerek asfaltlanmaya hazır hale getirilmesi için ilk çalışma başlatıldı. Devlet Su İşleri (DSİ), Özel İdare ve Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden oluşturulan araç ve personel, FİSKOBİRLİK depolarından Çamsan A.Ş. fabrikasına kadar olan 2 kilometrelik yolun genişletilmesi ve asfaltlanmaya hazır hale getirilmesi çalışmaları Vali Gözlügöl tarafından başlatıldı.

Ordu Valisi Gözlügöl, Dereyolu kapsamında bulunan Ordu-Ulubey yolunun bölünmüş yol haline getirilmesi için ilk çalışmanın başladığını belirterek, "Biz yolun alt yapısını hazırlayarak Karayolları'na devredeceğiz. Karayolları da ihalesini yaparak asfalt ve sanat yapılarını gerçekleştirecek. Alt yapı ve yolun genişletilmesi çalışmalarını bir ayda bitiririz" dedi. Vali Gözlügöl, güzergahın Çamsan'a kadar gittikten sonra buradan engebeli olan Uzunisa güzergahını takip etmeyeceğini, iç kesimden yapılacak yol ile Dedeli köyü köprüsüne ulaşılacağını kaydetti.

(MAK-SA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title