Haberler

Ordu: Eğitim-sen, Ordu'da Eğitim Şartlarından Yakındı

Eğitim-sen Ordu Şube Başkanı Kemal Sarı, Ordu'daki Okulların Fiziki Durumlarının İçler Açısı Olduğunu, Öğretmenlerin İse Zor Şartlarda Görev Yaptığını Söyledi.

Eğitim-Sen Ordu Şube Başkanı Kemal Sarı, Ordu'daki okulların fiziki durumlarının içler açısı olduğunu, öğretmenlerin ise zor şartlarda görev yaptığını söyledi.

Beraberinde Örgütlenme Sekreteri Ethem İştar, Eğitim Sekreteri Ender Güner, Mali Sekreter Devrim Çağlar Düzgün ve Kadın Sekreteri Özlem Menteş Yalçın ile birlikte Milli Eğitim Müdürü Mürsel Yılmaz'a nezaket ziyaretinde bulunduktan sonra çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Eğitim-Sen Ordu Şube Başkanı Kemal Sarı, ziyarette eğitim ve öğretim alanında yaşanan sıkıntıları anlattıklarını belirtti. İl genelinde okulların fiziki durumuna ve öğretmenlerin çalışma şartlarının güçlüklerine değinen Sarı, "Güzel Sanatlar Lisesi, Başöğretmen Anadolu Lisesi, Bilim Sanat Merkezi gibi eğitim kurumlarımız başka okulların binalarında faaliyetlerini sürdürmektedir. Genel lise ihtiyacı her yıl söylenmesine rağmen çözüm konusunda hiçbir adım atılmamıştır. 3 yıllık stratejik plana baktığımızda yatırım planlaması, siyasetin inisiyatifi dahilinde şekillenmiş olup, gerçek ihtiyaçları karşılamaktan uzaktır. İlçelerimizin ihtiyaçları da merkez ilçeden farklı değildir. Merkez ilçedeki mevcut okullarımızda ise zengin-yoksul ayrımı yapılarak öğrenciler okullara dağıtılmaktadır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title