Haberler

Önce Tutuklular, Sonra Tutuksuzlar

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Köksal Şengün, Davanın Öğleden Sonraki Oturumuna Başlarken, Alınan Kararları Açıkladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Köksal Şengün, davanın öğleden sonraki oturumuna başlarken, alınan kararları açıkladı.

Davada, önce tutuklu sanıkların dinleneceği bildirildi. Ardından, salondan çıkmaları istenen tutuksuz sanıklar ile avukatlardan bir bölümü salonu terketti.

Dosyadaki sanık sayısının çokluğu ve güvenlik açısından yerleşkedeki adliyede bulunan duruşma salonun seçildiğini hatırlatan Başkan Şengün, duruşmadaki mevcut şartları anlatarak, insan haklarına saygılı bir yargılama yapılabilmesi açısından bazı kararlar alındığını söyledi.

Şengün, duruşmaya mevcut salonda devam edilmesine, başka bir alanda yapılması durumunda, yerleşkedeki cezaevinde bulunan tutuklu sanıkların nakillerinde sorunlar yaşanabileceği, sanıkların yorulabilecekleri ve sağlıklarının bozulabileceği gözönünde tutularak karar verildiğini anlattı.

Heyetin, tutuklu ve tutuksuz sanıkların ifadelerinin ayrı oturumlarda alınmasına karar verdiğini bildiren Şengün, ilk oturumlarda tutuklu sanıkların ifadelerinin alınacağını açıkladı.

Şengün, ayrıca, her sanığın 3 avukatla temsil edilmesine, duruşma salonunun bitişiğindeki alanın duruşma salonundan sayılmasına, duruşma salonuna giremeyen basın mensupları ve sanık yakınlarının duruşmayı buradan takip etmesine, mevcut duruşma salonundaki LCD ekranlarından birinin bu alana çıkartılmasına ve diğerinin de duruşma salonundaki izleyicilerin bulunduğu alanın önündeki kolona takılmasına karar verildiğini duyurdu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title