Haberler

Omü Veteriner Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(omü) Veteriner Fakültesi İlk Mezunlarını 7 Öğrenciyle Verdi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Veteriner Fakültesi ilk mezunlarını 7 öğrenciyle verdi.

2003-2004 eğitim-öğretime yılında başlayan OMÜ Veteriner Fakültesi'nden 2007-2008 eğitim-öğretim döneminde 7 öğrenci mezun oldu. Mezun olan öğrenciler için OMÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende bir konuşma yapan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şinasi Umur, 5 yıl önce başladıkları zorlu eğitim maratonun son adımını atmak için bir arada bulunduklarını söyledi. Dekan Umur, "2003-2004 yılında eğitim-öğretime 20 öğrenciyle başladık. Şu anki sayımız ise hazırlık sınıfıyla toplam 210 öğrencidir. Geçen yıl fakültemizi Avrupa Veteriner Hekimliği Eğitimi Kurumları Birliği'ne (EAEVE) üye yaptık. Bunun yanı sıra fakültemiz, son 3 yıl içinde 'uluslararası kongrelerde' 4 tane birincilik elde etmiştir" dedi.

OMÜ'nün 22 bin öğlencisiyle Türkiye'nin köklü ve büyük üniversiteleri arasında yer aldığını belirten Rektör Prof Dr. Ferit Bernay ise mezun olan öğrenicilere seslenerek, "19 Mayıs'ın sorumluğu ve onurunu omuzlarında ve göğüslerinizde taşımaya devam edeceğinize yürekten inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerin isimleri tek tek okunarak diplomaları ve hediyeleri verildi. Fakülte birincisi Kerem Güneşer ise mezuniyet kütüğüne ismini çaktı. Tören sonunda öğrenciler keplerini havaya atarak mezun olmanın sevincini yaşadı. Tören, hep birlikte söylenen 10. Yıl Marşı ile sona erdi.

(OE-SA) 26.06.2008 18:28 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title