Haberler

Olimpiyatlarda Mücadele Edecek Tek Kosovalı Sporcu Majlinda Kelmendi

Dünyanın en genç devleti olan Kosova'nın, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne hala kabul edilmemesi nedeniyle, Kosovalı sporcuları Olimpiyat Oyunları'nada yer alamıyor.

Judocu MAJLİNDA, ARNAVUTLUK BAYRAĞI ALTINDA LONDRA OLİMPİYAT OYUNLARI'NDA KOSOVA'YI TEMSİL EDECEK

Dünyanın en genç devleti olan Kosova'nın, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne hala kabul edilmemesi nedeniyle, Kosovalı sporcuları Olimpiyat Oyunları'nada yer alamıyor.

Dünyada büyük başarılara imza atmış sporculardan biri olan judocu Majlinda Kelmendi ise Arnavutluk'un olimpiyat ekibine yer alarak, Londra'da mücadele edecek.

Olimpiyat Oyunları'nda yarışacak olan Kosova'nın gururu ve tek sporcusu Majlinda Kelmendi'yi Londra'ya hereket etmeden önce Kosova Gençlik ve Spor Bakanı Memli Krasiçi ağırladı . Bakan Memli Krasniçi ile Majlinda Kelmendi görüşmenin ardından düzenlen basın toplantısında hazır bulundular. Bakan Memli Krasniçi, ülke olarak Olimpiyat Oyunları'na katılamadığı için üzüntü duyduğunu belirtirken, oyunlarda Kosovay'ı Majlinda Kelmendi'nin temsil edeceği için gururlu olduğunu söyledi. Bakan ayrıca Majlinda'nın olimpiyat madalayasıyla Kosova'ya dönmesini arzu ettiğini dile getirdi. Majlinda Kelmendi ise Kosova bayrağı altında yarışamayacağı için Olimpiyat Komitesi'ni suçlarken, Londra'dan en azından bronz madalyala döneceği sözünü verdi.

Basın toplantısından sonra Majlinda Kelmendi, Priştine Havaalanı'ndan Londra'ya hareket etti. Majlinda Kelmendi, 29 Temmuz tarihinde yarışacak.

Majlinda Kelmendi bundan önce çok sayıda uluslararası yarışmalarda birincilik elde eden bir sporcu ve dünyada en iyi bayan judocular arasında yer almakta.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arnavutluk Londra Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title