Haberler

Okumak Yaşamaktır" Projesi

Beykoz İsmail Özseçkin Ortaokulu öğrencileri, "Okumak Yaşamaktır" etkinliği kapsamında Sultanahmet Meydanı'nda kitap okudu.

Beykoz İsmail Özseçkin Ortaokulu öğrencileri, "Okumak Yaşamaktır" etkinliği kapsamında Sultanahmet Meydanı'nda kitap okudu.

Etkinlikle ilgili gazetecilere açıklamada yapan projenin projenin İstanbul İl Temsilcisi Özlem Halime Çiçek, her okulun bir slogan bulup kitaplar belirleyerek projeye dahil olacağını söyledi.

Seçilecek kitapların 100 temel eser içerisinden olması gerektiğini anlatan Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Projemiz aslında Fransa ortaklığıyla başladı sonradan 8 tane Avrupa ülkesi eklendi. İtalya, Ukrayna, Arnavutluk, Romanya, Litvanya, Azerbaycan ve benzeri ülkeler var. Projemizde her ildeki öğretmen arkadaşlarımız bulundukları tarihi yerlerde okuma etkinliği gerçekleştirecek. Daha sonra ürettikleri sloganları seslendirecekler."

Projenin geçen ay başladığını bildiren Çiçek, "2,5 ay sürecek. 28 Mayıs'ta da her il kendi meydanında fotoğraf sergisi açacak. Her ilden belirlenen 2 fotoğrafla birlikte toplam 200 tane fotoğrafın yer aldığı bir sergi olacak. Projemizin yürütücüsü Rize Çayeli İshakoğlu İmam Hatip Ortaokulu'ndan Özge Hanım. Sosyal medyadan ortak aradıklarını duyurdular biz de bu güzel projeyi duyunca dahil olduk. Amacımız öğrencilerimize okuma bilincini kazandırmak ve bu farkındalığı arttırmak." ifadelerini kullandı.

Beykoz İsmail Özseçkin Ortaokulu Müdürü Ahmet Filiz ise okumanın aydınlığa açılan bir kapı olduğunu aktararak öğrencilerinin 100 temel eserden en az 4 tane kitap okuyacağını vurguladı.

Filiz, öncelikle dünya edebiyatından okumaya başladıklarını kaydederek, "Daha sonra Türk edebiyatına geçeceğiz. Bunun yanında okurken tarihi ve kültürel alanları tanıtıp sevdirmeyi amaçlıyoruz. Buradan sonra Süleymaniye ve Beykoz'daki tarihi alanlarda kitaplarımızı okumaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Sultanahmet İstanbul Fransa Beykoz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title