Haberler

Okullar Sonunda Yerlileşiyor

Eskişehir'de, Öğrencilerin Üzerinde Yabancı Kelime Yazan ve Çizgi Film Kahramanlarının Resimlerinin Bulunduğu Çanta ve Kıyafetlerle Okula Gelmesi Yasaklandı.

Eskişehir'de, öğrencilerin üzerinde yabancı kelime yazan ve çizgi film kahramanlarının resimlerinin bulunduğu çanta ve kıyafetlerle okula gelmesi yasaklandı. İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, yeni ders yılı öncesi yeni uygulamayla ilgili öğrencileri, velileri ve esnafları uyardı.

Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, 2007-2008 eğitim-öğretim yılının pazartesi günü başlayacağını hatırlatarak, Türk dilinin korunması maksadıyla öğrencilerin okul çanta, kıyafet ve yakalarında yabancı kelime ve resimler olmaması hususunda tüm okullara uyarı yazısı gönderdiklerini belirterek, "Bu sene Türk örf, adet ve kültürüne uygun olmayan önlükleri, yakaları ve çantaları tespit ettik. Tüm okul müdürlerine, öğretmenlere ilgili yazıları yazdık. Okullarda öğrencilerimizin giyecekleri önlüklerin

yakalarında Türk bayrağından başka İngilizce, Fransızca herhangi bir ülkenin yazısını, kültürünü yansıtacak imaj olmamalı. Velilerin kesinlikle bunları almamalarını istedik. Eskiden çocuklarımız Ayşe, Mehmet, Fatma ile kendi isimlerimizle bu şekilde anılırdı. Resimlerimiz ile derslerimizde bunlarla öğrenirdik. Ancak, şimdi bebek isimleri, İngilizce değişik terimler kullanılmaktadır. Bu da bizim kültürümüzün yozlaşmasına sebep olduğu için bu sene böyle bir karar aldık. Öğrencilerimizin kullandıkları

çantalarında, kılık kıyafetlerinde her türlü Türk kültürünü yansıtıcı malzemelerin alınmasını istiyorum. Başka türlü çok büyük bir yozlaşmaya gidiyoruz. Velilerimizden gelen tepkileri olumlu buluyoruz. Bu malzemeleri satan esnaflarımızı da uyarıyoruz" dedi.

25 yıldır kırtasiye malzemesi satan işyeri sahibi Mahmut Günaydın ise, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bahse konu uygulamasını desteklediğini ifade ederek, "Ancak, üzerlerinde yabancı isim ve resimlerin bulunduğu bu tür kıyafet ve çantalar, çocuklarımız tarafından yoğun ilgi görüyor. Öğrencilerimiz film ve çizgi film kahramanlarının resimleri bulunduğu çanta ve malzemeleri tercih ediyorlar. Firmalar bu resimleri basmak için de telif hakkı bedeli ödüyor. Biz işyeri sahipleri olarak müşterilerimizin talep

ettikleri ürünleri getirmek zorunda kalıyoruz. Arzu ediyoruz ki, bizlerde Türk bayrağı ve kahramanlarımızın resimlerinin bulunduğu malzemeleri getirip satalım. Yabancı resim ve yazılara karşı bizim yapmamız gereken ise, çocuklarımıza Türk kahramanlarını film ve reklamlarla çok iyi tanıtmamız gerekir" diye konuştu.

Günaydın, ayrıca piyasada ucuz fiyatla satılan ve kalitesiz olan Çin malı kırtasiye malzemelerinin çocuklara önemli zararlar verdiğini sözlerine ekledi.

(HÖ-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title