Haberler

Oks Tercih Başvuru Süresi Uzatıldı

Oks 2007 Tercih Başvuru Süresi 28 Temmuz Cumartesi Gününe Kadar Uzatıldı.

OKS 2007 tercih başvuru süresi 28 Temmuz Cumartesi gününe kadar uzatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, OKS 2007 sınav sonuçlarının 9 Temmuz Pazartesi günü açıklandığı ve 11 Temmuz tarihi itibariyle tercih işlemlerinin başlatıldığı belirtilerek, başvuruların 20 Temmuz tarihinde sona ereceğinin duyurulduğu hatırlatıldı.

Ancak 22 Temmuzda yapılacak genel seçimlerde görevli bir kısım kamu personelinin tayin ve nakil işlemlerinin seçimler sonrasına ertelenmiş olması nedeniyle bazı öğrencilerin mağdur duruma düşebileceklerinin bakanlığa ulaşan başvurulardan anlaşıldığı belirtildi.

Yapılan değerlendirmeler sonucu öğrencilerle ailelerinin zarar görmemeleri açısından OKS 2007 tercih başvuru süresinin 28 Temmuz Cumartesi gününe kadar uzatıldığı bildirildi.

Açıklamada, ''OKS'de büyük hata, OKS'de skandal'' gibi başlıklarla, kamuoyunu yanıltıcı, endişeye sevk edici, yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek özellikte bazı haberlerin yer aldığı da hatırlatılarak, ''Bakanlığımızca alınan tedbirlerle bu öğrencilerin puanları yeniden hesaplanırken öte yandan diğer adayların olumsuz etkilenmeyecekleri biçimde düzeltme çalışmalarına başlanmıştır'' denildi.

Konunun basın organlarında yer alan bir vahamette olmadığı, münferit sayılabilecek ölçekte olduğu kaydedildi.

Açıklamada, ''14 Temmuz tarihi itibariyle bakanlığımıza intikal eden başvuru sayısı 386 olup, sözü edilen yazılarda yer aldığı gibi binlerle ifade edilecek boyutta bir hata söz konusu değildir'' denildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title