Haberler

Öğretmenlerden Örnek Uygulama

Samsun'un Taflan Beldesinde Bulunan Yalı Çok Programlı Lisesi Okul Aile Birliği, 'Bu Okul Hepimizin' Kampanyası Çerçevesinde Okullarına Bir Kütüphane ve Kantin Kazandırdı.

Samsun'un Taflan beldesinde bulunan Yalı Çok Programlı Lisesi Okul Aile Birliği, 'Bu Okul Hepimizin' kampanyası çerçevesinde okullarına bir kütüphane ve kantin kazandırdı.

İki aylık bir çalışma süresini içine alan bu kampanya kapsamında hayırseverler ve öğretmenler sayesinde okul bünyesine kazandırılan kütüphane ve kantin hizmete girdi. Okul Aile Birliği Başkanı Yrd. Doç Dr. Nihat Altınışık, "Okulumuzun çok genç bir kadrosu var. Çok şey yapmak istiyorlar. Biz de Okul Aile Birliği olarak öğretmenlerimizin bu isteklerine cevap vermek istedik. Bunun için bir kampanya düzenledik. Bu kampanya doğrultusunda öğretmenlerimizle el ele verip okulu eğitim öğretim açısından daha kullanılır hale getirdik. Özellikle öğretmenlerimizin gayretleriyle hem ilköğretim hem de lise öğrencilerine yönelik bir kütüphane ve son derece hijyenik ortamda hizmet verecek olan bir kantin tesis ettik. Ayrıca okulumuzun tamir gerektiren her türlü eksiklikleri de tespit edilerek ortadan kaldırılmaya çalışıldı" dedi.

Projenin hayırseverlerden büyük destek gördüğünü belirten Okul Müdürü Tuğrul Özcan ise, "Milli Eğitim Müdürümüzün eğitim ve öğretim konusunda çok titiz olduğunu biliyoruz. Bu konuda her zaman bizleri cesaretlendirmeye ve teşvik etmeye özen gösteriyor. Okul Aile Birliği'nin de bu konuda gösterdiği hassasiyet bütün öğretmen arkadaşları motive etti. Böylelikle kısa bir süre içerisinde okulumuza yeni üniteler ilave ederek eğitim öğretim ortamını zenginleştirmeye çalıştık. Bu çalışmalarımız diğer okullara da örnek olacaktır. Burada önemli olan istenildiği takdirde velilerle ve öğrencilerle işbirliği yapan öğretmenlerin neler yapabileceklerini ortaya çıkartmamızdır. Bu proje kapsamında hayırsever vatandaşlarımızın destekleri çok etkili oldu. Sağladıkları katkılar sayesinde okula ayrı bir hava kazandırdılar" diye konuştu.

Taflan Yalı Çok Programlı Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Altınışık da, "Yapılan çalışmalardan sonra öğrencilerimizin yüzünde oluşan tebessüm bütün yorgunluklarımızın atılmasına kafi. Onların başarısına yapabileceğimiz en küçük bir katkı bile bizleri mutlu etmeye değer. Burada önemli olan öğrencilerimizin memnuniyetidir. Okul idaresi ve öğretmenleri yaptıkları çalışmalar ile zaten velinin gönlünde taht kurmuşlardır. Taflan Yalı Çok Programlı Lisesi öğretmenleri daha önce de kendi gayretleri ile okula bir öğretmenler odası kazandırmıştı. 2006-2007 Eğitim öğretim yılına başında da okulun iç kısmı yine öğretmenler tarafından boyanarak eğitim öğretime hazır hale getirilmişti. Ufak tefek ihtiyaçlar için devletin birçok resmi kurumunu meşgul ve rahatsız etmenin lüzumu yok. Bu şekilde yapılan uygulamayla hem devletimiz kazançlı çıkıyor hem de insanlar kendilerini daha huzurlu hissediyorlar" şeklinde konuştu.

(NA-SA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title