Haberler

Öğrenciden Ev Hanımlarını Sevindirecek Buluş

Özel Mutafoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Esin Keyifli, ev hanımlarını sevindirecek "Tozmatik" adlı projeyi geliştirdi.

Özel Mutafoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Esin Keyifli, ev hanımlarını sevindirecek "Tozmatik" adlı projeyi geliştirdi.

Okuldan yapılan açıklamaya göre, projeyi geliştiren oklun 7. sınıf öğrencisi Esin Keyifli, proje hakkında bilgi vererek, evde çamaşır makinesine deterjanı hep kendinin koyduğunu belirtti.

Keyifli, şunları kaydetti:

"Bir gün de çamaşır makinesine deterjanı koyarken neden her yıkamada deterjan eklediğimi düşündüm. Onun yerine sadece bir kere deterjanı koyup, deterjan bitene kadar düğmeleriyle deterjanın çamaşır makinesine gerekli ve yeterli ölçüde aktarılmasını sağlamak bana çok daha mantıklı geliyordu. Ben de benim için sorun olan bu durumu diğer insanların da yaşadığını düşünerek çamaşır makinesine deterjanın sadece düğmeler ile aktarılması projesini tasarladım. Tasarlarken okulda öğrendiğim fen konuları bana oldukça yardımcı oldu. Bu konular sayesinde projemin mekanizmasını tasarlayabildim. Her yıkamada deterjan koyma yerine sadece bir defa koyup, uzun bir süre yararlanmak."

Bilinçsiz deterjan koyma olayından doğan israfı ölçek sayesinde önleneceğini ifade eden Keyifli, bu sayede deterjanların çevreyi kirletme oranının en aza düşürüleceğini aktardı.

Birçok insanın çamaşır makinesine koyacağı deterjan miktarını ayarlayamadığını dile getiren Keyifli, şu bilgileri verdi:

"Ölçülü deterjan koyma konusunda deterjan kürekleri kullanılıyor. Yalnız deterjanı ölçülü koyma konusunda üretilen çözümlerin hepsi el ile yapılıyor. Ben ise basit bir düzenekle makinenin gerekli olan miktarı sadece tuşlara basmamızla çamaşır makinesine aktarmasını tasarladım."

Okulun Fen ve Teknoloji Öğretmeni Lokman Taşdan da öğrencilere imkan sağlandığında birbirinden farklı orijinal ürünlerin ortaya çıktığını belirtti.

Muhabir: Zerin Özdilek

Yayıncı: Mehmet Öztaş - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title