Haberler

Ödemiş Osb'de Parseller İçin Kura Çekildi

İzmir'in Ödemiş ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yer alan yatırımcıların parselleri kura çekimiyle belirlendi.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi'nde ( Osb ) yer alan yatırımcıların parselleri kura çekimiyle belirlendi.

Ödemiş Belediyesi Ahrandı Gazinosunda

gerçekleştirilen kura çekimi törenine, İlçe Kaymakamı Celil

Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Ticaret

Odası Başkanı Rifat Eriş, Osb'nin yönetim kurulu üyeleri ve

yatırımcı firma sahipleri katıldı.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, burada yaptığı konuşmada, 1994 yılında başlanan sanayi bölgesinin kendi dönemlerinde yatırıma hazır hale gelmesinin sevincini yaşadıklarını söyledi.

İlçeye OSB kurulmasının kendilerinin seçim vaatleri arasında olduğunu hatırlatan Bademi, şöyle konuştu:

"1994 yılında başlayan serüvende 2014 yılına geldiğimizde üzerinden geçen 20 yıl boyunca hiçbir işlem yapılmayan bir OSB vardı. Çalışan memurunun özlük haklarından ötürü üzerinde haciz olan bir OSB vardı. 2014 yerel seçimlerinde Ödemiş'e sözünü vermiştik. Biz her yönetimin söz verdiği ancak başaramadığı Ödemiş OSB'yi, dönemimiz içerisinde 'Bitireceğiz ve hareketlendireceğiz' demiştik. 2014'ten hemen sonra müteşebbis heyetinin tekrar oluşturulması sonrasında EBSO Başkanımız Ender Yorgancılar'ın da buraya gelmesiyle yerinden yönetim anlayışıyla yönetimi ağırlıklı olarak Ödemiş'ten oluşturduk.

Biz o günden itibaren Kaymakamımızla ve Ticaret Odamız ile herkesin desteğini alarak yol haritası çizdik. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza gittiğimizde randevumuz olmadığı halde görüşüp konuyu anlattık. 2015 yılının ilk yatırımının Ödemiş OSB'ye olacağının sözünü aldık. Bu sözle yola çıktık. Allah'a hamdolsun ki bugün altyapımız hazır. Sadece Bakanlığımızın desteğiyle değil, İZKA'nın desteğiyle ve kurucu ortakların katkısıyla da elektrik altyapımız hazır hale getirildi."

Organize Sanayi Bölgesi Üst Kurulu Bölge Müdürü ve Torbalı Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Apdil Çalar da borcunun tamamını kapatan yatırım yapmayı taahhüt eden

6 firmanın projesini sunduğunu ve önümüzdeki günlerde tesislerini kurmaya

başlayacaklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Organize Sanayi Bölgesi Ödemiş OSB Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title