Haberler

O Hain,YPG Saflarından Tunceli'ye Gönderilmiş

Güncelleme:

Tunceli'den Kahramanmaraş'a kadar 414 kilometre takip edildikten sonra ölü ele geçirilen terörist YPG saflarından Türkiye'ye giriş yaptı.

Tunceli'den Kahramanmaraş'a kadar 414 kilometre takip edildikten sonra düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilen 3 teröristten, MLKP'nin Türkiye kırsal alan sorumlusu "Hüseyin Akçiçek'in 2 yıl önce gittiği Suriye'nin Serekaniye şehrinde YPG'ye destek için MLKP'nin kurduğu taburun sorumluluğunu yaptığı belirlendi.

İstihbarat birimlerinin tespitlerine göre, 2014'te Kuzey Irak'a giden Akçiçek, Suriye sınırındaki Şengal Dağı'nda YPG saflarına katıldı.
Geçen yıl ise Ceylanpınar'ın karşısındaki Serekaniye'de MLKP tarafından kurulan ve sözde S. Serkan adı verilen taburun sorumluluğunu yürüttü. Bu dönemde ayrıca, hem YPG'lilere hem de özellikle AK Parti'yi hedef alan bir bildiriyle Türkiye'de 'ortak eylem' yapacaklarını açıklayarak, Birleşik Devrim Hareketi adı altında birleşen, MLKP , Pkk, TKP/ML, DKP, MKP, TKEP/L, TİKB, THKP-C/MLSPB ve Devrimci Karargah gibi 10 sol örgütün, Türkiye'den giden üyelerine silah ve bomba eğitimi verdi.
Ardından da, Pkk'nın Kandil'deki elabaşılarından Duran Kalkan'ın emriyle Tunceli'ye gönderildi. PKK ile birlikte Tunceli'de silahlı faaliyet gösteren bu örgütlerle hareket eden Akçiçek, 8 Eylül 2016'da ölü olarak ele geçirilen örgütün Ovacık sorumlusu Arjin Selçuk kod adlı Berfu Dilan Canbay ile Tunceli kırsalında aynı sığınakta kaldı.
Terörist, beraberindeki hainlerle geçen ay Kahramanmaraş'taki operasyonda öldürüldü.
Aynı operasyonda yaralı olarak yakalanan Gürbüz Topçu adlı teröristin de 2012'de Ovacık Başsavcısı Murat Uzun'un şehit edildiği hain saldırıyı düzenlediği belirlenmişti.


Kaynak: Sabah

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kahramanmaraş Türkiye Tunceli PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
title