Haberler

Nürnberg'deki Mülteciler Şölende Buluştu

Nürnberg'deki mülteciler şölende buluştu NÜRNBERG 'de kısa adı Ditib olan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) mülteciler için bir şölen düzenledi.

Nürnberg'deki mülteciler şölende buluştu

NÜRNBERG 'de kısa adı Ditib olan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) mülteciler için bir şölen düzenledi. Alman Kızılhaç'ının desteği ile mültecilere tahsis edilen SV 1860 Kulübünün spor salonunda kalan 250 mülteci, kulüp lokalinde toplanarak, çocukları ile birlikte unutamayacakları bir gün yaşadılar.

DİTİB Nürnberg Başkanı Fikret Bilir'in konuşması ile başlayan eğlence öncesi, Din Hizmetleri Ataşe Vekili Cevdet Akan Kur'an-ı Kerim okudu. Muavin Konsolos Murat Başar, mültecilere her zaman yardıma hazır olduklarını belirterek, onlara hitap etmekten memnuniyet duyduğunu söyledi. Cevdet Akan'da onları camilere beklediğini dile getirdi. Kuzey Bavyera DİTİB Birliği Başkanı Erhan Çınar'da 60 dernekleri ile mültecilere yardıma devam edeceklerini söyledi. Nasreddin Hoca mülteci çocukları ile oyunlar oynadı ve onlara bebek ve araba oyuncakları verdi .Daha sonra, tüm mültecilere mükemmel bir ziyafet verildi. Kurban kavurması, pilav, salata, tatlı ve meyvelerden oluşan menü çok beğenildi. Mülteciler DİTİB'e teşekkür ederek, unutamayacakları bir gün yaşadıklarını söylediler

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Şölen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title