Haberler

Niğde 'Minik Dostlarımızla Birlikte Yaşayalım Projesi'

'Minik Dostlarımızla Birlikte Yaşayalım Projesi'NİĞDE'nin Bor İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü öncülüğünde 'Minik Dostlarımızla Birlikte Yaşayalım Projesi' hayata geçirildi.

'Minik Dostlarımızla Birlikte Yaşayalım Projesi'

NİĞDE'nin Bor İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü öncülüğünde 'Minik Dostlarımızla Birlikte Yaşayalım Projesi' hayata geçirildi.

Projenin Bireysel Hayvan Koruma Gönüllülerinden Zülal Yamaner, Türkiye'de ilk defa sivil ve kamu kuruluşlarının bu proje kapsamında birlikte hareket ettiğini söyledi. 21 yıldır hayvan hakları için mücadele eden Yamaner, "Projemizin amacı hayvan sevgisinin toplumumuzda daha fazla yaygınlaştırılmasıdır. Bizler hayvanlarla aynı dünyayı paylaşıyoruz. Başka gidecekleri başka yaşam alanları yok. Hayvanların yaşam alanlarını betonlaşmalarla yok ettik. Şimdi biz sizi istemiyoruz, deme hakkımız yok. İnsanlarımızdan istediğimiz sokak hayvanlarından korkuyor olsalar bile onlara zarar vermemeleridir" dedi.

Yamaner, proje kapsamında hem sivil hem kurumlarla işbirliği ile ekmek ve mama dağıtımına başlandığını da açıklayarak şöyle konuştu:

"Ekmek ve mama odaklarımız belli yerlere dağıtılmaya başlandı. Mama odaklarımıza da belirli gönüllülerimiz mama koymaya başladılar. Bor barınağımızın düzeltilmesi, sokak hayvanlarımızın yaşam alanlarının düzeltilmesi, tedavilerinin yapılması ve en önemlisi de bizim için toplum bilincinin uyandırılması bizim için çok önemli. Toplum bilinci konusunda iç Anadolu Bölgesi'nde en büyük sıkıntılar yaşadığımız bölgeler bizim için. Köpekler saldırgan oldukları iddiasıyla barınaklara kapatılıyor. Sonrasında kısırlaştırma olmayan bölgelerde popülasyonun fazla olması sorunlarımızdan bir tanesi. Hayvanlara gönül vermiş insanlara karşı halk ön yargılı davranabiliyor. Mesela, 'sokaklarda aç insanlar varken siz neden hayvanlara barınak yapıp, battaniye topluyorsunuz. İnsanlarla uğraşmak varken neden hayvanlarla uğraşıyorsunuz' gibi tepkiler alıyoruz. Ama insan kendini ifade edebilen bir varlıktır. Ama hayvanların böyle bir şansı da yok. Bizde bu faaliyetleri sessizlerin sesi olmak olarak adına yapıyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title