Haberler

Niğde-Madalyalı Kayakçılar Pist İstiyor

Niğde'de kar yağışının az olması ve kayak pistinin bulunmamasına rağmen Niğdeli kayakçılar, Ketençimen mevkiinde kendi imkanlarıyla antrenman yapıyor.

Niğde'de kar yağışının az olması ve kayak pistinin bulunmamasına rağmen Niğdeli kayakçılar, Ketençimen mevkiinde kendi imkanlarıyla antrenman yapıyor. Kayak Milli Takım'ında 4 yıldır görev yaptığını belirten Büşra Çelebi, kentte kayak sporuyla uğraşan yaklaşık 50 sporcu olduğunu söyledi. Geçen yıl Niğde'de kendi imkanları ile hazırlanan 12 sporcunun farklı yarışmalarda madalya aldığını söyleyen Çelebi, Burada çok kısıtlı imkanlarımız bulunmaktadır. Fakat kısıtlı imkanlara rağmen kendi çabalarımızla burada bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bulunduğumuz Ketençimen mevkiinde kar var ama bir tesisimiz yok. Burada bir kayak tesisinin olmadığından bizlerde sporcularımızı kendi imkanlarımız doğrultusunda buraya getirip antrenman yaptırıyoruz. Bir kayak tesisimizin olmaması ve imkansızlıklara rağmen Niğde'deki kayakçılarımız 2017 yılında 12 madalya kazandılar. Destek bekliyoruz dedi.

Milli Takım Kayak Federasyonu Niğde İl Temsilcisi ve kayak antrenörü Bekir Şenkaya ise sporcularıyla kendi imkanları ile antrenman yaptıklarını söyledi. Şenkaya, Ketençimen mevkiimizde göründüğü gibi kar var ama bir tesisimiz yok. Burada bir kayak tesisinin olmadığından bizlerde sporcularımızı kendi imkanlarımız doğrultusunda buraya getirip antrenman yaptırıyoruz. Şu an Niğde kayakçılar olarak kayak sporunda iyi yerlerde bulunmaktayız. Bir kayak tesisimizin olmaması ve imkansızlıklara rağmen Niğde'deki kayakçılarımız 12 madalya kazandı. Bizim malzeme eksiğimiz var, kayak pistimiz yok. Bizler kendi pistimizi kendimiz açıp antrenmanlar yapıyoruz. Gençlik spor il müdürümüzün yardımlarıyla araç sıkıntımız ortadan kalkıyor. Ancak biz tesis istiyoruz diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şenkaya Çelebi Niğde Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title