Haberler

Nergis İşçileri Çözüm İstiyor

Bursa'da Birçok Şirketine ve Hisselerine Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Tarafından El Konulan İşadamı Cavit Çağlar'a Ait Nergis Tekstil'de, 4 Aydır Ücretsiz İzinde Tutulan Bin Kadar İşçi, Durumlarının Netlik Kazanmasını İstiyor. İş Kanunu'nda Yeri Olmadığı Halde 4 Aydır Fabrikada Çalışma Yapılmadığını, Maaşlarını Alamadıkları Gibi Kıdem Tazminatları ile Alakalı Belirsizliğin de Ortadan Kaldırıl...

Bursa'da birçok şirketine ve hisselerine Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından el konulan işadamı Cavit Çağlar'a ait Nergis Tekstil'de, 4 aydır ücretsiz izinde tutulan bin kadar işçi, durumlarının netlik kazanmasını istiyor. İş Kanunu'nda yeri olmadığı halde 4 aydır fabrikada çalışma yapılmadığını, maaşlarını alamadıkları gibi kıdem tazminatları ile alakalı belirsizliğin de ortadan kaldırılmadığını belirten işçiler, konuya hükümetin çözüm bulmasını istiyor.

Başbakan Erdoğan'ın, Bursa'da kadın kolları kongresinde kendisiyle görüşen 5 kişilik temsilci grubuna, meselenin çözümü için söz verdiğini hatırlatan işçiler, bugün Şehreküstü Meydanı'nda toplanıp, sloganlar atarak, AK Parti İl Başkanlığı'nın konunun takipçisi olmasını istedi. Devlete olan 1.2 milyar dolarlık borçları sebebiyle birçok şirketine ve otel hisselerine el konulan Cavit Çağlar'ın Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki polyester iplik üreten Nergis firmasına, Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in ısrarı üzerine el konulmadığını ileri süren işçiler, TMSF'nin birçok yerde fabrika işlettiğini, kendi fabrikalarının da fona geçmesi ile yeniden çalışma imkanı bulacaklarını söyledi.

Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) Pilot Sanayi Şube Başkanı Osman Tunalı, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ile görüştü. İşçiler, Sedat Yalçın'ın "Ben yetkililerle görüşeceğim" sözü üzerine yatıştı.

Haklarını alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade eden Tunalı, "Cavit Çağlar'ı hakkımızı alana kadar rahat bırakmayacağız. Meselemizin çözümü için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile görüştük. TMSF'nin fabrikaya el koyarak, bin kişinin mağduriyetini önlemesini istiyoruz. Buradaki insanlar alınlarının teriyle yıllarca çalışmış ve haklarından başka bir şey de istememektedirler. Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Belirsizlik bizi bunalıma sürüklüyor" dedi.

(İRF-MŞ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title