Haberler

NATO'ya Üyeliğin 55. Yılı

Türkiye'nin NATO'ya Üye Oluşunun 55'inci Yıldönümü Nedeniyle TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve NATO Pa Türk Grubu Başkanı Vahit Erdem, Birer Mesaj Yayımladı.

Türkiye'nin NATO'ya üye oluşunun 55'inci yıldönümü nedeniyle TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve NATO PA Türk Grubu Başkanı Vahit Erdem, birer mesaj yayımladı.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, yayınladığı mesajda, Türkiye'nin başlangıçtan bu yana barış ve güvenliğin muhafazasına yönelik etkin ve özverili çabalarıyla güvenilir bir müttefik olduğunu kanıtladığını kaydetti.

Bülent Arınç mesajında şunları söyledi:

"55 yıllık NATO üyeliğini müttefikleriyle yakın işbirliği içerisnde, ortak hedeflerin yerine getirilmesi gayesine adamış bulunan ülkemiz, ittifakla ilişkilerindeki mevcut çizgisini önümüzdeki dönemde de kararlılıkla sürdürecek ve bölgesel ve uluslararası planda barış ve istikrarın sağlanması ve korunması hususunda katkıda bulunmaya devam edecektir."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, NATO'nun Türkiye'nin güvenlik ve savunma politikalarının ana dayanağını oluşturduğunu ifade ederek, NATO'nun küresel barış ve istikrarın tesisi için önemli bir siyasi işbirliği zemini olduğunu savundu.

Erdoğan, yeni üyelerin alınmasının İttifak'ı güçlendireceğini belirterek, "Yükümlülüklerini yerine getirmeye istekli ve muktedir Avrupa demokrasilerine NATO'nun kapısının açık tutulmasını destekliyoruz" dedi.

NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Vahit Erdem de, Türkiye'nin NATO için vazgeçilmez bir müttefik olduğunu, NATO'nun ise Türkiye'nin savunma ve güvenlik politikasının temel taşı haline geldiğini kaydetti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title