Haberler

Nasa, Discovery'yi Bu Gece Fırlatmayı Deneyecek

Nasa, Perşembe Günü Kötü Hava Koşullarından Ötürü Fırlatma İşlemini Ertelediği Discovery Uzay Mekiğini Bu Akşam 20.47'de (Tsi Pazar 03.47), Uzaya Göndermeyi Deneyecek.

Nasa, perşembe günü kötü hava koşullarından ötürü fırlatma işlemini ertelediği Discovery uzay mekiğini bu akşam 20.47'de (TSİ pazar 03.47), uzaya göndermeyi deneyecek.

Nasa yetkilileri, hava koşullarının hala belirsiz ve havanın bulutlu olduğunu belirterek, fırlatma işleminin yapılacağı saatte hava şartlarının uygun olması olasılığının yüzde 30 olduğunu kaydettiler.

Discovery mekiğini fırlatma işlemi bu gece yapılamazsa uygun hava koşullarının yüzde 40 olarak hesaplandığı yarına ertelenecek.

Öte yandan, Discovery ile uzaya gönderilecek İsveç'in ilk astronotu ve İsveç frizbi şampiyonu Christer Fuglesang, uzayda frizbiyi en uzun süre yukarıda tutma rekorunu kırmayı deneyecek. Fuglesang, 1979'da ülkesinde frizbiyi en uzun zaman havada tutma rekorunun sahibiydi.

Nasa, son iki başarılı mekik uçuşundan sonra, Discovery uzay mekiğini Uluslararası Uzay İstasyonu'nun (UUİ) inşaatının devamı için uzaya gönderiyor.

Güneş Sisteminde gelecekte koloniler kurulabilmesi, özellikle Mars'a gidilebilmesi için elzem görülen UUİ'nin inşasına devam edebilmek için gönderilecek Discovery, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezinden fırlatılacak.

Astronotlar, 12 gün sürecek yolculukları sırasında öncelikle UUİ'yi genişletmek için yeni bir metal kiriş ekleyecek, ayrıca UUİ'nin tüm elektrik ve klima bağlantılarını yeniden yapacak.

Discovery'yi fırlatma işlemi, Columbia uzay mekiğinin 4 yıl önce Dünya'ya dönüşünde düşmesinden bu yana yapılacak ilk gece uçuşu olacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title