Haberler

Nairobi: Kenya'da Sel Felaketi

Kenya'da 1 Haftadır Devam Eden Aşırı Yağışların Neden Olduğu Sel Felaketinde Ölenlerin Sayısının 80'e Ulaştığı, 200 Bin Kadar İnsanın da Evsiz Kaldığı Açıklandı. Felaketin Ardından 60 Kadar Çocuğun da İshal ve Sıtma Rahatsızlıkları Nedeniyle Hastaneye Kaldırıldıkları Kaydedildi.

Kenya'da 1 haftadır devam eden aşırı yağışların neden olduğu sel felaketinde ölenlerin sayısının 80'e ulaştığı, 200 bin kadar insanın da evsiz kaldığı açıklandı. Felaketin ardından 60 kadar çocuğun da ishal ve sıtma rahatsızlıkları nedeniyle hastaneye kaldırıldıkları kaydedildi.

Kenya'yı vuran ve on binlerce insanın evsiz kalmasına yol açan sel felaketinin ardından, ülkede ishal ve sıtma vakalarının baş gösterdiği belirtildi. 60 kadar çocuğun ishal ve sıtma hastalıkları nedeniyle Kenya'nın başkenti Nairobi'nin 300 kilometre kuzeyindeki Garissa Bölge Hastanesi'ne kaldırıldıkları açıklandı. Hastane yetkililerinden İsmail Wango, "Hastanemize ishal ve sıtma vakaları görülen çok sayıda çocuk getirildi. Bu tür vakaların artmasını beklemekteyiz" dedi.

Kenya Sağlık Bakanlığı, son 1 haftada 80 kişinin ölümüne 200 bin kişinin de evsiz kalmasına yol açan selin ardından yaptığı açıklamada, felaketin yaşandığı bölgelerde su yoluyla bulaşan hastalıklarda artış beklediklerini, bu konuda dikkatli davranılması gerektiğini açıklamıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title