Haberler

Mutteki: "Londra, İhlali Ettiğini Kabul Etmeli"

İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki, Tahran'ın Elinde Bulunan İngiliz Askerleriyle İlgili Krizin Çözümü İçin İngiltere'nin, İran'ın Karasularını İhlal Ettiğini Kabul Etmesi Gerektiğini Söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki, Tahran'ın elinde bulunan İngiliz askerleriyle ilgili krizin çözümü için İngiltere'nin, İran'ın karasularını ihlal ettiğini kabul etmesi gerektiğini söyledi.

İran Devlet Televizyonu'na konuşan Manuçehr Mutteki, "İngiliz yetkililer, bu ihlalin yapıldığını kabul etmeli. Bu, olayın halledilmesine yardımcı olacaktır" diye konuştu.

Mutteki, İngiliz askerini ziyaretin ise, ancak soruşturma sona erdikten sonra mümkün olabileceğini kaydetti ve "2 kez konsolosluk ziyareti isteği geldi. Soruşturma sona erince görüşebilirler" dedi.

İran, 15 İngiliz askerinin İran karasularında bulunduğunu, Londra ise askerlerin Irak karasularında bulunduğunu savunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title