Haberler

Muttaki, İran'ın Nükleer Çalışmaları Konusundaki Son Gelişmeleri Değerlendirdi

İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Muttaki, Nükleer Çalışmalar Hakkındaki Son Gelişmeleri Değerlendirdi.

İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Muttaki, nükleer çalışmalar hakkındaki son gelişmeleri değerlendirdi.

Tahran'ın Emir Kebir Üniversitesi'nde bugün öğrencilere hitabeden Muttaki, 16 Amerikan istihbarat ajansının İran'ın nükleer çalışmaları hakkındaki raporuna değinerek, Amerika'dan İran'daki casusluk faaliyetleri konusunda resmi açıklama yapmalarını istedi. İran'ın resmen bu konuda İsviçre'nin Tahran Büyükelçiliği aracıyla konuyu protesto ettiğini dile getiren Muttaki, Amerikan istihbarat raporunun yüzde yetmişinin doğru olduğunu söyledi. Raporda İran'ın 2003 yılı öncesi çalışmaları hakkındaki bölümünün,

Amerika'nın haysiyetini korumak amacıyla rapora eklendiğini iddia eden Muttaki, raporla İran'a olası bir askeri operasyon seçeneğinin ortadan kalktığını kaydetti.

Dolaylı da olsa Amerikalılara yeşil ışık yakan Muttaki raporu değerlendirirken, "Akıllı Amerikalılar, buna göre yerinde ve doğru bir karar verirlerse, İran onlara yardım etmeye hazır" dedi.

İran'ın macera peşinde olmadığını ve nükleer çalışmalarının şeffaf olduğunun altını çizen Muttaki, raporun doğru olan bölümünün, İran'a karşı eski politikaları düzeltmek ve gerçekçiliğe doğru bir sürecin başlangıcı olmasını umut etti.

(SS-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title