Haberler

Muş: Muş İl Özel İdaresi'nde Kış Hazırlıkları

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güngör, Kış Mevsimiyle İlgili Hazırlıkların Sürdürüldüğünü ve Yağacak Karla Birlikte Yol Açma Çalışmalarının Eksiksiz Sürdürüleceğini Söyledi.

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güngör, kış mevsimiyle ilgili hazırlıkların sürdürüldüğünü ve yağacak karla birlikte yol açma çalışmalarının eksiksiz sürdürüleceğini söyledi.

Güngör, makamında yaptığı açıklamada, 110 personel ve 56 araçla 4 ay süreyle aralıksız karla mücadele çalışması yapacaklarını belirtti. Güngör, sorumluluk alanlarında 359 köy ve 186 mezra olmak üzere toplam 545 yerleşim biriminin ulaşımını sağlayan 2 bin 505 kilometre yol ağı bulunduğunu kaydederek, "İlimizde kış mevsimi oldukça yağışlı ve çetin geçmektedir. Geçen yıl gerçekleştirilen başarılı karla mücadele çalışmasının bu yılda tekrarlanması için hazırlıklarımız sürdürülüyor. Bir hafta içerisinde tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp karın yağmasını bekleyeceğiz. Kar yağdığı gibi bizde karla mücadele çalışmasının startını vereceğiz. 12 dozer, 17 greyder, 6 kepçe, 4 rotatif ve 2 loder ile bu yıl karla mücadele edeceğiz. Kar yağmasıyla birlikte çalışmalarımız başlayacaktır" dedi.

Geçen yıl içerisinde 15 bin kilometre yol açtıklarını da kaydeden Güngör, "Biz karla mücadeleye büyük önem veriyoruz. Yani kış mevsiminde hiçbir köylü vatandaşımızın ulaşımının aksamaması için, kimsenin kar esareti yaşamaması için çaba gösteriyoruz. Karla mücadeleyi çok ciddiye alıyoruz. Ayrıca bu yıl yaz mevsiminde asfaltlanan yollarımıza kesinlikle dozer sokmayacağız. Bu yollarımızı tamamen greyderlerle açacağız. Çünkü paletli araçların asfaltı tahrip etmesini önleyeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title