Haberler

Mumcu: "Irak Bölünürse, Türkiye de Bölünecektir"

Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu, Irak Bölünürse, Türkiye'nin de Bölüneceğini İleri Sürerek, "Irak'ın Toprak Bütünlüğü, Türkiye'nin Toprak Bütünlüğüdür. Türkiye'nin Kaderini Konuşuyoruz" Dedi.

ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, Irak bölünürse, Türkiye'nin de bölüneceğini ileri sürerek, "Irak'ın toprak bütünlüğü, Türkiye'nin toprak bütünlüğüdür. Türkiye'nin kaderini konuşuyoruz" dedi.

Mumcu, Irak konusundaki genel görüşme önergesinin öngörüşmesinde partisinin görüşlerini açıklarken, Türkiye'nin tarihsel bir dönemeçten geçtiğini söyledi.

Yapılacak bir referandumla, "Kerkük'ün, Kürdistan'ın bir parçası yapılmak istendiğini" iddia eden Mumcu, Irak'ın toprak bütünlüğünün, Türkiye'nin toprak bütünlüğü olduğunu söyledi. Mumcu, "Türkiye'nin kaderini konuşuyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Gül'ün "Kerkük küçük bir Irak" şeklindeki sözlerini de eleştiren Mumcu, "Sayın Bakan niçin söyleyemiyorsunuz? Irak bir Türkmen şehridir. Zaho'nun Kürt kenti olduğu gibi... Bunu söylemekten neden korkuyorsunuz?" diye konuştu.

Bakan Gül'ün, "Türkiye'nin tarihsel politikalarından habersiz bir bilinçle" bakanlık koltuğunda oturmayı hak etmediğini ifade eden Mumcu, Gül'den istifa etmesini istedi.

Irak bölünürse Türkiye'nin büyüyeceğini, kahramanlık edebiyatıyla satmaya çalışanlar bulunduğunu kaydeden Mumcu, şöyle konuştu:

"Ey milletvekilleri; bu sözlerimi duymazdan gelemezsiniz. TBMM'nin tutanakları şahittir. Eğer Irak bölünürse, Türkiye de bölünecektir.

'Irak'ın bölünmesi, Türkiye'nin bölünmesi anlamına gelmeyecektir... Türkiye, Irak'ta kurulacak bir Kürt devletinin hamisi olursaymış, Türkiye büyürmüş... Denizli ile Kerkük'ün kaderini birleştirmek mümkün olurmuş...' Bu, Türkiye'nin içine sürüklenmek istendiği oyuna taşeronluktan başka bir şey değildir...

Bugüne kadar 'AB birinci önceliğimiz' diyordunuz, şimdi 'birinci önceliğimiz Irak' diyorsunuz. Peki Nedir Irak politikanız?"

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title