Haberler

Müjdat Açık ve Net Konuştu

Oyunlarındaki Siyasi Mesajlarla Dikkat Çeken Müjdat Gezen, Öğrencileriyle Hayata Geçireceği 'Kamp'ta Adlı Yeni Projesinde da Kuralını Bozmadı. Gezen, Kamp Yapan Gençlerin Radikal Dinci Bir Grubun Saldırısına Uğramasını Konu Edinen Tiyatro Oyununu ve Türkiye'nin Siyasi Havasını Değerlendirdi:

OYUNLARINDAKİ SİYASİ MESAJLARLA DİKKAT ÇEKEN MÜJDAT GEZEN, ÖĞRENCİLERİYLE HAYATA GEÇİRECEĞİ 'KAMP'TA ADLI YENİ PROJESİNDE DA KURALINI BOZMADI. GEZEN, KAMP YAPAN GENÇLERİN RADİKAL DİNCİ BİR GRUBUN SALDIRISINA UĞRAMASINI KONU EDİNEN TİYATRO OYUNUNU VE TÜRKİYE'NİN SİYASİ HAVASINI DEĞERLENDİRDİ:

'Sınıf Bunadı' oyununda bir okul müdürü hem inançlı görünüyor, hem de dolandırıcılık yapıyor. Bu siyasi bir oyun mu?

Evet, oyunun tamamı neredeyse siyasi. Bunlar 10 yıl önce sahnelenseydi normal karşılanırdı ama bugün çok radikal kalıyor. Okul müdürünü istesek daha katı yapabilirdik ama komik şekilde ele aldık. Kemal Kuruçay adlı iyi bir komedyen oynuyor. Meselenin köşelerini kırıyor ama anlatmak istediklerini de çok iyi anlatıyor.

Politik tiyatro yapmaktan vazgeçmeyi düşündüğünüz oldu mu?

1966 yılından itibaren politik tiyatro yapmaya başladım. Ama Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan dolayı bugün yapılan politik tiyatro farklı bir anlam taşıyor. Politik tiyatro muhalefet demektir. Diyelim ki CHP iktidarda. Biz yine politik tiyatro yapmak zorundayız, ama komedi. Biz bunu köşeleri kırık bir şekilde anlatıyoruz.

Bazı sanatçılar siyasi demeçler veriyor. Örneğin Sinan Çetin, "AKP'ye oy verdiğime pişman olabilirim" dedi. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Konuya o kadar şekilci yaklaşmıyorum. İnançlarım uğruna, yazdığım kitaplardan, sahnelediğim oyunlardan üç kere cezaevine girdim. Bunu bir fıkrayla anlatayım: Karısı bağlama çalan Nasrettin Hoca'ya, 'Ben görüyorum, bağlama çalarken ellerini oynatıyorlar. Sen hep oradasın' demiş. Hoca da 'Benim bıraktığım yeri arıyorlar' demiş. Ben de 1960'larda kaldım ve kaldığım yerden mutluyum. Halka dönük işler yapıyorum.

GENÇ KOMEDYENLER KORKUYOR

Genç komedyenlerin siyasi içerikli espri yapmaması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Beyazıt Öztürk, bu konuda delikanlı gibi cevap verip 'Korkuyorum' dedi. Haklıdır. Eğer yaparsa reklam filmi alamaz, ekmeğinden olur. Ama biz artık o duvarı aştık. Benim yetiştiğim dönem olan 60 kuşağı politikanın içindeydi. 60 devrimi olmuştu, kitap okumaya başlamıştık ve hep muhalefet yanımız ön plandaydı. Bugüne kadar çok zararını gördüm ama bunlar hep hayatın kendi renkleri, pırıltılarıdır. Aksi halde kötü bir sanat çevresi olur.

Oyunun sonunda 'İlkelerin olacak. Seni parayla satın alamayacaklar' diye bir şiir okuyorsunuz. Bu şiiri kime yazdınız?

Kendime yazdım. Dedim ki "Müjdat, seni parayla satın alamayacaklar". Birisi bana "Al şu 100 milyon YTL'yi, hayatını yaşa, ev al, jet al ama AKP'liyim diyeceksin" dese kabul etmem. Böyle bir para yok.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title