Haberler

Muhalefetten "301" Bombardımanı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 301'inci Madde Konusunda Muhalefetle Uzlaşma Arayacaklarını Söylerken, Anavatan Partisi'nden Hükümete "Şaşkın Ördek" Benzetmesi Yapıldı. DYP İse "301 Konusunda AKP'nin İçinde Bile Konsensüs Yok" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 301’inci madde konusunda muhalefetle uzlaşma arayacaklarını söylerken, muhalefetten soğuk mesajlar geldi.

CHP, Erdoğan'ın destek arayışını "milletvekili dokunulmazlığı"na bağlarken, Anavatan ve DYP de sert yanıt verdi.

Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, AKP'nin iktidar anlayışını eleştirdi. Sarıbaş, "Bu kendini güçsüz hissettiği, kafasının net olmadığı alanlarda muhalefeti kullanıp sorumluluğu almayan bir iktidar anlayışıdır. Bu hükümetin şaşkın ördek olduğunu gösteriyor" dedi.

Parti olarak geçmişte 141, 142 ve 164'ü kaldırdıklarına dikkat çeken Sarıbaş, "düşünce, teşebbüs, inanç" olmak üzere üç özgürlüğe de açık olduklarını söyledi.

Sarıbaş, "Düşünce önünde engelse 301 kalkmalı. Şurası da bir gerçek uygulamayı bir görmek lazım, Yargıtay'a bir dosya gelmiş değil, Yargıtay nasıl yorumlayacak" diye konuştu.

DYP Genel Başkan Yardımcısı Ümmet Kandoğan da hükümetin daha önçe çıkardığı AB uyum paketlerinde uzlaşı aramadığına dikkat çekti.

"Rahat konular olunca kendileri yapıyorlar, danışmaya gerek duymuyorlar" diyen Kandoğan, "Nerede sıkıntılı konu var muhalefet o zaman akıllarına geliyor. 9 tane uyum paketi vardı, hiçbirisi ile uyum aramayacaksınız. 301 gibi sıkıntılı bir konuda destek isteyeceksiniz. Bu mantığı anlamak mümkün değil" dedi.

Partisinin destek verip vermeyeceği sorusuna Kandoğan, şu yanıtı verdi:

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title