Haberler

Muğla: Marmarisli Çevreciden Koy Temizliği

Adını çevre için başlattığı eylem ve grevlerle duyuran Marmarisli çevreci İmdat Avcı küçük teknesiyle koyları temizliyor.

Adını çevre için başlattığı eylem ve grevlerle duyuran Marmarisli çevreci İmdat Avcı küçük teknesiyle koyları temizliyor.

Marmaris Ticaret Odası'nın desteği ve Martı Marina'nın yakıt sponsorluğunda her gün koyları dolaşarak günlük gezi teknelerinden ve yatlardan bırakılan çöpleri toplayan çevreci vatandaş İmdat Avcı, üstlendiği görevle de yerli ve yabancıların sempatisini kazanıyor. Marmaris'in yeşili ve doğasıyla her yıl yüz binlerce turisti ağırlayan koylarının nasıl kirletildiğini basın mensuplarıyla paylaşmak isteyen İmdat Avcı, çöp toplamakta kullandığı teknesiyle gazetecilere koyları gezdirdi. Marmaris'in dünyaca ünlü koylarının doğal güzelliğini koruması için küçük teknesiyle her gün koylardaki çöpleri torbalayan Avcı, 1 ay süren çalışmanın ardından yüzlerce çöp torbasını belediye ekiplerine teslim etti.

Eşi ve çocuklarıyla hayatını çevreye adayan ve Marmaris Ticaret Odası'nın desteğiyle geçimini sağlayan Avcı, Kumlubük, Kızılkum, Cennet Adası ve Bedir Adası gibi her gün binlerce turistin yat ve gezi tekneleriyle ziyaret ettiği koylara bırakılan çöpleri bıkmadan temizleyip, yerli ve yabancı turistleri de çevreye karşı duyarlı olmaya davet etti.

Marmaris'te 18 yıldır gece gündüz demeden karayolu ve koyları temizleyen ve insanlardan biraz daha duyarlı olmalarını isteyen Avcı, "18 yıldır bıkmadan usanmadan çevreyi temizliyorum ve ara sırada insanların dikkatini çevreye çekebilmek için eylemler yapıyorum. Ancak halen insanların dikkatini tam anlamıyla çekebilmiş değilim. Tatil için gelen insanlar bir dahaki sene tekrar gelmeyeceklermiş gibi yediklerini ve içtiklerini ormana ya da denize atıyor. Ben ailemle çıktığım bu yolda çoğu kez destek yerine engellerle karşılaştım. Bu çalışmalarda bana destek olan Marmaris Ticaret Odası'na teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title