Haberler

Muğla'da Roman Bando Üyelerinin "Kadro" Tepkisi

AK Parti Muğla Milletvekili Özden “Konuyu Meclis İnsan Hakları Komisyonuna taşıyacağım.

AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nde Roman oldukları için ayrımcılığa uğradıklarını iddia eden müzisyenleri ziyaret etti.

Özden, Muğla Müzisyenler Derneğinde gerçekleşen ziyarette 14 kişi ile tek tek görüşerek yaşanan olaylar hakkında bilgi aldı.

Kendilerini sineye çekmedikleri için Roman vatandaşları kutladığını ifade eden Özden, Muğla'da böyle bir olayın yaşanmasından dolayı utanç duyduğunu belirtti.

Konunun takipçisi olacaklarını vurgulayan Özden, şöyle konuştu:

"Bizler bu şehirde ne kadar eskisi isek onlarda o kadar eskidir. Onlar şehirle de bütünleştiler. Onlara karşı yapılan bu ayrımcılık, bize ağır geliyor ve kaldıramıyoruz. Bir kaç yıl önce buna benzer olayı Fransa da yapmıştı. Oraya gittiğimizde Romanlara karşı yaptığımız hizmetleri anlattık. Bunları dünyaya anlatırken kendi ilimde, böyle bu şehrin tamamlayıcı olarak gördüğümüz insanlara ayrımcılık yapılıyor olması çok ağrımıza gitti."

"Konuyu Meclis İnsan Hakları Komisyonuna taşıyacağız"

Özden, yaşanan olayın basit bir mesele olmadığını ifade ederek, bahsedilen suçlamaların hepsinin Meclis İnsan Komisyonunun ilgi alanında olduğunu belirtti.

"Konuyu Meclis İnsan Hakları Komisyonuna taşıyacağım" diye konuşan Özden, komisyon başkanıyla görüşeceğini kaydetti.

-"Recep Altınok'un bu görevde kalmasını istemiyoruz"

Muğla Müzisyenler Derneği Başkanı Hasan Çelebi de Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Taşkın ile görüştüklerini ve kendilerine idari soruşturmanın başlatıldığını söylediğini bildirdi.

Yarın Muğla Valiliği İl İnsan Hakları Kuruluna şikayet dilekçesi vereceklerini aktaran Çelebi, "Bu işin peşini bırakmayacağız. Recep Altınok'un bu görevde kalmasını istemiyoruz. Çünkü bizim arkadaşlarımızı görevinden etti" dedi.

Muğla Müzisyenler Derneği Başkanı Hakan Çelebi, daha önce yaptığı açıklamada, Muğla Büyükşehir Belediye Bandosu'ndaki 14 müzisyene Belediye Sosyal İşler Daire Başkanı Recep Altınok tarafından ayrımcılık yapıldığını ve kadro verilmediğini iddia etmişti. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Yüksel Hasan Çelebi Ak Parti Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title