Haberler

Muğla 330 Metreden Kelebekler Vadisi'ne Atladılar

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 3'üncüsü düzenlenen 'Kelebekler Base Kupası' yarışlarına katılan 2'si kadın 13 base jumper (serbest atlayışçı), sırtlarına bağladıkları paraşütlerle 330 metre yükseklikten Kelebekler Vadisi'ne atladı.

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 3'üncüsü düzenlenen 'Kelebekler Base Kupası' yarışlarına katılan 2'si kadın 13 base jumper (serbest atlayışçı), sırtlarına bağladıkları paraşütlerle 330 metre yükseklikten Kelebekler Vadisi'ne atladı.

Fethiye'nin Faralya Mahallesi'ndeki dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi'nde başlayan turnuva, nefeslerin tutulduğu heyecan dolu anlara sahne oldu. Türkiye, ABD, Hindistan, Almanya, Avusturya ve Hollanda'dan yarışmaya katılan 13 serbest atlayışçı, Kelebekler Vadisi'nin kuzey batı yamacına kurulan, 330 metre yüksekliğindeki Fethibey Atlayış Noktası'na çıktı. Hazırlıkların ardından sporcular, arka arkaya kendilerini boşluğa bıraktı. İzleyenlerin nefesini tuttuğu anlarda havada paraşütlerini açan atlayışçılar, Kelebekler Vadisi Plajı'ndaki noktaya iniş yapmaya çalıştı. Kadın serbest atlayışçılar Lisa Maria Seidl ve Yaşam Doğu'nun atlayışları ise izleyicilerden yoğun alkış aldı.

ŞAMPİYON BELİRLENECEK

Turnuvaya katılan sporculara, atlayıştan sonra paraşütü açış süresi, paraşütü hangi yöne doğru açtığı ve plajda kurulan noktaya ne kadar yakın iniş yaptığı dikkate alınarak puan verilecek. Turnuva sonunda en az hata puanı alan sporcu, Kelebekler Base Kupası'nın şampiyonu olacak. Turnuva, 14 Ekim'de düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

DÜNYANIN EN GÜZEL MANZARALARINDAN BİRİNE ATLIYORLAR

Turnuva organizatörlerinden Erdal Akkuş, Kelebekler Vadisi'nin inanılmaz bir doğaya sahip olduğunu belirterek, sporcuların dünyanın en güzel manzaralarından birine atladığını söyledi. Öncelikle gelen sporcuların Fethiye'den güzel anılarla ayrılmalarını hedeflediklerini belirten Akkuş, Bu yarışma sadece buraya özgü. Kelebekler Vadisi'nin denizden yüksekliği 330 metre. Atlayış noktasından 190 metre serbest düşüş imkanı var. Bu duvar sporculara 3.5 saniye düşüş imkanı veriyor. Sonrasında da sporcular paraşütünü açarak vadiye iniyor. Bu organizasyonla zaten dünyaca ünlü olan Kelebekler Vadisi'ni daha geniş çevrelere tanıtabiliyorsak bizim için ne mutlu dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Fethiye Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title